Ξεκινούν οι αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης – Δικαιούχοι και ποσά

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει το βράδυ της Δευτέρας 15  ή την Τρίτη 16 Νοεμβρίου και η προκαταβολή αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους στις 10 Δεκεμβρίου.

Τα ποσά επιδόματος

Το ποσό του επιδόματος θέρμανσης που θα λάβουν φέτος οι δικαιούχοι κυμαίνεται από 100 ευρώ έως 750 ευρώ. Ωστόσο αυξημένα θα είναι τα ποσά του επιδόματος για: νοικοκυριά χωρίς παιδιά (κατά 36%,) για τις οικογένειες με ένα παιδί ( κατά 49%), για τις οικογένειες με δύο παιδιά (κατά 59%) και για τις οικογένειες με 3 παιδιά (κατά 68%)

Δικαιούχοι

-Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.

-Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

-Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ. Συνεπώς το εισοδηματικό όριο αυξάνεται : για οικογένεια με ένα τέκνο στα 23.000 ευρώ, για οικογένεια με δυο τέκνα στα 26.000 ευρώ και για οικογένεια με τρία τέκνα, στα 29.000 ευρώ.

Το επίδομα χορηγείται στους δικαιούχους, εφόσον καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα(πέλετ) για τις ανάγκες θέρμανσης των ακινήτων τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Οι εξαιρέσεις

Δεν θα λάβουν επίδομα θέρμανσης όσοι:

  • κατείχαν το 2020 αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών, σκάφη άνω των 5 μέτρων και αεροσκάφη,
  • κατά τη διάρκεια του 2021 δήλωσαν «φιλοξενούμενοι»
  • διέθεταν το 2020 Ι.Χ. αυτοκίνητα περισσότερα των δύο.
Μπορεί να σας αρέσουν