Από ποιους θα αρχίσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και πότε

Τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, υπό την απειλή ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας, με τα κρούσματα να ακολουθούν ανοδική πορεία, καθώς χθες ξεπέρασαν τις 2.000 και την πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα να ανησυχεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταφέρει το iefimerida.gr για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε σχέση με κατηγορίες και χρονοδιάγραμμα, η αρχή θα γίνει με το προσωπικό στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων εντός του Ιουλίου.

Θα ακολουθήσει το προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας, γιατροί και υγειονομικοί, που θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά είτε στο τέλος Αυγούστου είτε στις αρχές του φθινοπώρου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όσοι επιμείνουν να μην εμβολιαστούν, δεν θα απολυθούν από τα νοσοκομεία ή τις μονάδες υγείας, θα μεταφερθούν ωστόσο σε θέσεις χωρίς επαφή με το κοινό.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο τραπέζι κυβέρνησης και ειδικών έχουν πέσει και άλλες κατηγορίες πολιτών στους οποίους μελετάται να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Πρόκειται για:

  • Εκπαιδευτικούς
  • Όσους κατατάσσονται στον στρατό
  • Τα Σώματα Ασφαλείας
  • Αθλητές ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων

 

 

Μπορεί να σας αρέσουν