Απεργία 16 Μαρτίου: Τι ισχύει με Μετρό, ΜΜΜ, Σχολεία – Ποιοι απεργούν

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της , απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

Πιο αναλυτικά, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 16 Μαρτίου, κατεβάζοντας ρολά στον Δημόσιο τομέα. Αλλά απεργία κηρύχθηκε και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, με απόφαση που ελήφθη στο 28ο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ.

Όπως ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ:

«Με τη γενική πανεργατική απεργία, απαιτούμε να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, καθώς και να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Επίσης, απαιτούμε να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος. Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της και καλεί τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, να οργανώσουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις και δράσεις στις πόλεις τους.

Τι θα γίνει με μετρό και όλα τα ΜΜΜ στις 16 Μαρτίου
Την προηγούμενη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι σε μετρό, λεωφορεία, ΗΣΑΠ, Προαστιακό, με ξεχωριστές ανακοινώσεις, γνωστοποίησαν στο επιβατικό κοινό ότι θα συμμετέχουν και εκείνοι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Για την Πέμπτη 16 Μαρτίου, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση, όμως δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες στάσεις εργασίας. Επίσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η αστυνομία θα δώσει εντολή να κλείσουν κάποιοι σταθμοί του μετρό, όπως συνήθως γίνεται στις συγκεντρώσεις. Μένουν όλα να αποσαφηνιστούν τις επόμενες ώρες.

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια ανάσα από σπίτια, ξενοδοχεία και εκκλησία η φωτιά στην Αγία Πελαγία Κρήτης! Μάχη με τις φλόγες! Αποκλειστικές εικόνες!

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου Κρήτης….που απειλεί σπίτια, ξενοδοχεία και μια…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απόσυρση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών! Επιδότηση και δικαιούχοι

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε τις προδιαγραφές του προγράμματος «Αντικατάστασης και ανακύκλωσης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών» που θα…