Αυξάνονται τα επιδόματα επικίνδυνης ανθυγιεινής εργασίας – Ποιοι θα παίρνουν 200 ευρώ – Οι νέοι δικαιούχοι

Η αρχή έγινε με εργαζόμενους στον κλάδο της Υγείας και το Πυροσβεστικό Σώμα, ωστόσο θα προστεθούν και ειδικότητες από άλλα υπουργεία.

Το αναμορφωμένο επίδομα έχει ως εξής:

  • Α΄ Κατηγορία: 200 € (από 150 €)
  • Β΄ Κατηγορία: 165 € (από 105 €)
  • Γ΄ Κατηγορία: 150 € (από 70 €)
  • Δ΄ Κατηγορία: 105 € (από 35 €)
  • Ε΄ Κατηγορία: 70 € (από 30 €).

Η πλειονότητα των εργαζομένων στα νοσοκομεία κατατάσσεται σε ανώτερη κατηγορία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο συνεχίζει να κατατάσσεται στην Α’ κατηγορία του επιδόματος, ύψους 200 ευρώ, έναντι 150 ευρώ (αύξηση 33%). Παράλληλα, στο τεχνικό προσωπικό των νοσοκομείων αμβλύνονται αμφισημίες ως προς την καταβολή του επιδόματος και προσδιορίζονται συγκεκριμένες ειδικότητες δικαιούχων, στις οποίες καταβάλλεται, πλέον, υψηλότερο επίδομα, από 70 ευρώ σε 150 ευρώ (αύξηση 114% – ειδικότητες τεχνικού προσωπικού που εντάσσονται στην Γ΄ κατηγορία).

Επιπλέον, εντάσσονται ως νέοι δικαιούχοι εργαζόμενοι των νοσοκομείων αρκετών ειδικοτήτων, όπως είναι οι παρακάτω:

Με τη σχετική Απόφαση γίνεται, επίσης, διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε εργαζόμενους συγκεκριμένων ειδικοτήτων, που απασχολούνται σε νομικά πρόσωπα εποπτευόμενα από το Υπουργείο Υγείας, όπως είναι τα εξής: Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ΟΚΑΝΑ- ΚΕΘΕΑ, Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού.

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποιοι ωφελούνται από τις 72 και την επαναφορά των 120 δόσεων για οφειλές σε Εφορία και Ταμεία – Αναλυτικά παραδείγματα

Όπως ανακοινώθηκε παρέχεται η δυνατότητα αναβίωσης των ρυθμίσεων των 120 και 72 δόσεων που απωλέσθησαν ή κατέστησαν μη…