ΑΦΜ αυτόματα σε 350.000 ανηλίκους άνω των 12 ετών – Πώς θα γίνει η ενημέρωση των γονέων

Πρόκειται για ανήλικα άγαμα τέκνα τα οποία έχουν ή θα έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τις 31/12/2023.

Ο ΑΦΜ θα αποδοθεί αυτόματα, με βάση τα στοιχεία των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος του 2022 και τα στοιχεία ΑΜΚΑ των γονέων, όπως επαληθεύονται από το Μητρώο Πολιτών.

Η απόδοση ΑΦΜ γίνεται χωρίς να προηγηθεί καμία ενέργεια από την πλευρά των γονέων.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόδοσης ΑΦΜ για τα ανήλικα τέκνα και οι δύο γονείς θα ενημερώνονται για το ΑΦΜ, που αποδόθηκε στο τέκνο, μέσω:

Ηλεκτρονικής ειδοποίησης, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει στην ψηφιακή πύλη myAADE, στη διαδρομή Μητρώο και Επικοινωνία/ Στοιχεία Επικοινωνίας και Ανάρτησης, στην ψηφιακή πύλη myAADE, στη διαδρομή Μητρώο και Επικοινωνία / Τα Μηνύματά μου.

Επιπλέον, τα στοιχεία του ΑΦΜ του ανηλίκου θα εμφανίζονται εφεξής ως «Σχετιζόμενος ΑΦΜ» στην εικόνα των σχέσεων φυσικού προσώπου των γονέων, στην ψηφιακή πύλη myAADE/ Μητρώο και Επικοινωνία/ Στοιχεία Φυσικού Προσώπου.

Διευκρινίζεται ότι η χορήγηση ΑΦΜ στα ανήλικα δεν δημιουργεί υποχρέωσή τους για υποβολή δηλώσεων.

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για τη δήλωση εξασφάλισης παράτασης εγκατάστασης POS από επαγγελματίες

Σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου, ανοίγει στη διαδικτυακή πύλη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) νέα πλατφόρμα στην οποία οι επιχειρήσεις…