Δεύτερη ευκαιρία για το voucher 200 ευρώ σε μαθητές

Σε ευρύτερο τμήμα του πληθυσμού αναμένεται να ανοίξει στο επόμενο διάστημα το πρόγραμμα των voucher 200 ευρώ, με τα οποία επιδοτείται η αγορά laptop, tablet, desktop ή και περιφερειακών συσκευών υπολογιστή.

Για τους δικαιούχους επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ που υπέβαλλαν αιτήσεις και εγκρίθηκαν έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης των voucher 200 ευρώ.

Σύμφωνα με τα συναρμόδια υπουργεία, σε αυτή την πρώτη φάση η αποστολή των voucher θα γίνεται σταδιακά για να διασφαλιστεί η ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας -με βασικό στόχο να υπάρχει επαρκές στοκ στα καταστήματα.

Βάσει του σχεδιασμού, υπολογίζεται ότι  το σύνολο των δικαιούχων που έχει εγκριθεί και αναμένει την έκδοση επιταγών, θα παραλάβει το voucher των 200 ευρώ έως και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021.

Σε αυτή τη φάση, δηλαδή στον α’ κύκλο του προγράμματος των voucher 200 ευρώ, η διαδικασία αφορά αποκλειστικά τους εγκεκριμένους δικαιούχους επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ (για το έτος 2020). Αυτή η κατηγορία θα είναι και ο βασικός κορμός των δικαιούχων του voucher.

Παρά ταύτα, όπως είχαν ήδη δεσμευτεί κυβερνητικοί παράγοντες, το πρόγραμμα των voucher θα «ανοίξει» και σε άλλες κατηγορίες.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα, από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται αιτήσεις για το voucher από όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ. Και σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουλίου 2021.

Για τα δικαιολογητικά και τα κριτήρια του β’ κύκλου του προγράμματος των voucher θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση της ΚτΠ (Κοινωνία της Πληροφορίας).

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προσοχή! Αλλάζει η ώρα!

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο, αλλάζει και φέτος η ώρα, γυρίζοντας τους δείκτες των ρολογιών…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ασθενής πέθανε περιμένοντας 5 ώρες το ΕΚΑΒ – «Δουλεύουμε με 50 ασθενοφόρα σε όλο το λεκανοπέδιο» λένε οι εργαζόμενοι -Διατάχθηκε ΕΔΕ

Επί 5 ολόκληρες ώρες 80χρονη ασθενής περίμενε ασθενοφόρο στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών το Σάββατο το μεσημέρι . Το…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρολά σήμερα στο Δημόσιο

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, από τις 10.00 μέχρι και την εκάστοτε λήξη του ωραρίου, όλες…