Η εισήγηση των ειδικών για τα σχολεία – Πότε θα κλείνουν

Η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν στα σχολεία, σχετικά με τα πιθανά κρούσματα κορονοϊού που θα εμφανιστούν στις σχολικές δομές.

Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο ενώ οι μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί θα υποβάλλονται σε δύο self test την εβδομάδα, τα οποία και θα παραλαμβάνουν δωρεάν από τα φαρμακεία.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα με έξοδα από την τσέπη τους.

Στην περίπτωση που βρεθεί θετικός στον κορονοιο μαθητής, τότε οι συμμαθητές που κάθονται δίπλα του, καθώς και στο μπροστινό και πίσω θρανίο, αποτελούν τη «φούσκα» του.

Αν οι μαθητές αυτοί είναι εμβολιασμένοι θα υποβάλλονται σε self test την 1η και την 7η ημέρα από την βεβαίωση του κρούσματος. Ωστόσο, ξεκαθαρίζεται ότι οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Αν οι μαθητές είναι ανεμβολίαστοι τότε ισχύουν τα εξής:

O διπλανός στο θρανίο μαθητής μπαίνει σε καραντίνα.

Όσοι κάθονταν στα δύο θρανία, μπρος και πίσω από τον θετικό στον κορονοϊό μαθητή, μπαίνουν σε καραντίνα εάν δεν φορούσαν σωστά ή καθόλου τη μάσκα.

Η καραντίνα έχει διάρκεια 7 ημερών και για να επιστρέψουν στο σχολείο είναι υποχρεωτικό να  επιδείξουν αρνητικό rapid test.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν