Κίνδυνος για γενικό lockdown στην Αττική! Εξετάζονται αναβολή στο άνοιγμα σχολείων και επαναφορά click away

Στο επίκεντρο έκτακτης σύσκεψης των ειδικών την που θα γίνει το απόγευμα βρίσκεται κυρίως η Αττική, η οποία προβληματίζει περισσότερο από τις άλλες περιοχές.

Στην πρωτεύουσα καταγράφονται σχεδόν τα μισά από τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού, ενώ από τις προηγούμενες ημέρες το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, εντόπισε 18 κρούσματα με τον μεταλλαγμένο ιό της Βρετανίας διάσπαρτα στην κοινότητα.

Ορατό είναι το ενδεχόμενο ενός σκληρού lockdown στην Αττική

Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει τόσο για το λιανεμπόριο, όσο και για την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα, μέτρο που είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι ειδικοί προβληματίζονται, καθώς όπως λένε, μπορεί μεν οι καταστηματάρχες και τηρούν τα πρωτόκολλα προστασίας, οι πολίτες ωστόσο πιεσμένοι από τον παρατεταμένο εγκλεισμό, βρίσκουν την ευκαιρία να πραγματοποιούν περιπάτους, συναντήσεις και να συγχρωτίζονται, κάνοντας κατάχρηση των sms μετακίνησης.

Την ίδια ώρα το άνοιγμα των Λυκείων, ιδιαιτέρως, αναμένεται να πιέσει περαιτέρω το ήδη «φορτισμένο» επιδημιολογικά φορτίο στην Αττική.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή, στην ολομέλεια της Επιτροπής.

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα”μαϊμού” γυαλιά αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό!Εξηγεί ο Αντιπρόεδρος Οπτικών Θεσσαλίας Βασίλης Παπαϊωάννου

Το ανοσοποιητικό σύστημα σύμφωνα με τους γιατρούς αποτελεί “φύλακα” προστασίας από τον κορωναϊό, και είναι η κύρια γραμμή…