Καίγεται το ΚΥΤ στη Μόρια ! Χτυπούν οι καμπάνες, όλοι στους δρόμους!

Κόλαση φωτιάς στη Λέσβο με τρία ενεργά μέτωπα να απειλούν το νησί! Φλόγες απειλούν το ΚΥΤ της Μόριας, ενώ φωτιά έχει ξεσπάσει και στη Βατούσα και την Άντισσα!
“Εδώ και αρκετή ώρα υπάρχουν μεγάλες φωτιές γύρω από το ΚΥΤ. Οι εστίες πολλαπλασιάζονται. Τώρα και εντός του καταυλισμού. Μάλλον πρόκειται για εμπρησμούς. Η φωτιά με τη δύναμη του αέρα εξαπλώνεται γρήγορα. Χτυπούν οι καμπάνες! Το χωριό μας περνάει δύσκολες ώρες! Καίνε και ρημάζουν τον τόπο μας απροκάλυπτα” αναφέρουν οι κάτοικοι της Μόριας που βγήκαν στους δρόμους..
Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη Βατούσα αλλά και πάνω από το ΚΥΤ στον Άγιο Δημήτριο, ενώ ο Σύλλογος κατοίκων της Μόριας κάνει λόγο για “κοντέινερ που καίγονται και για πυροσβεστικά που δεν μπορούν να πλησιάσουν γιατί δέχονται πέτρες από μετανάστες”!
Τρία είναι τα ενεργά μέτωπα στη Λέσβο όπου επιχειρούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Στο ΚΥΤ της Μόριας, στη Βατούσα και στην Άντισσα. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σκαλοχωρίου Δέσποινα Μαιάκη υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες ενώ υπάρχει κίνδυνος για ανάφλεξη αερίων σε εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αλλά και εθελοντές από τα εθελοντικά κλιμάκια και προσωπικό του δήμου δυτικής Λέσβου, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή όμως δυσχεραίνουν το έργο τους.

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για επιδότηση αντικατάστασης θερμοσίφωνα – Προϋποθέσεις και ύψος επιδότησης

Την Τετάρτη 10 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα www.allazothermosifona.gov.gr του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα» για τοποθέτηση…