Καλύπτουν τα μισά έξοδα του τεστ για να προσελκύσουν τουρίστες οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής!”Covid Bonus” σε όλη την Ελλάδα προτείνει ο Γρηγόρης Τάσιος

Covid Bonus για μπει φρένο στο τσουνάμι ακυρώσεων που δέχονται τα παράλια της Χαλκιδικής και της υπόλοιπης Βόρειας Ελλάδας για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, προτείνει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, επισημαίνοντας τις αστοχίες της Πολιτείας σε ότι αφορά τη Βαλκανική αγορά, και την “πλάτη” που βάζουν για άλλη μια φορά οι ίδιοι χρηματοδοτώντας  το 50% του τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού που είναι απαραίτητο 72 ώρες πριν την άφιξη.

“Η χρονιά δε σώζεται. Εμείς ξεκινάμε στη Χαλκιδική αρχικά το Covid Bonus, όπου θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε μέρος του κόστους του τεστ, το 50% για τους υγιείς τουρίστες, προκειμένου  να τονώσουμε τον Αύγουστο. Η πρόταση μας είναι για όλα τα ξενοδοχεία, και αφορά ένα πακέτο παραμονής κάποιων ημερών, όπου στην ουσία ο πελάτης του οποίου το τεστ θα βγει αρνητικό, θα κερδίζει μια διανυκτέρευση. Και μιλάμε για όλους τους τουρίστες ακόμη και αυτούς από τις αποκλεισμένες χώρες όπως είναι η Ρωσία και η Σερβία”.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων επισημαίνει μάλιστα της αστοχίες της Πολιτείας σε ότι αφορά τη Βαλκανική αγορά λέγοντας ότι ” είχαμε επισημάνει ότι ο Προμαχώνας και οι Εύζωνοι θέλουν στήριξη. Έπρεπε να είχαμε σταθερότητα στα τεστ, και τη δυνατότητα να περνάει ο κόσμος. Επειδή δεν προλάβαιναν τον Προμαχώνα επιδημιολογικά κινηθήκαμε στο σενάριο των 72 ωρών. Αυτό έφερε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου κύμα ακυρώσεων.

 

Δεν έχουμε τίποτα, όλη η Βόρεια Ελλάδα έχει 15-20% πληρότητα. Και μιλάμε για τα μικρά και μεσαία ξενοδοχεία. Παντού τα ταμεία είναι μηδέν, περιμένουμε τον Αύγουστο, μήπως γίνει κάτι, λίγο με την ελληνική αγορά, λίγο τα Βαλκάνια με τεστ. Οχυρώθηκαν τα αεροδρόμια με τεστ γιατί πίστεψαν ότι θα ταξιδέψει ο κόσμος με αεροπλάνο κάτι το οποίο δεν έγινε. Είναι φοβικό το κλίμα, και δεν γνώριζαν ότι τα Βαλκάνια είναι αγορά για τη Βόρεια Ελλάδα από το 2006″ τονίζει Γρηγόρης Τάσιος.

‘”To plan b”  αναφέρει “είναι να σκεφτόμαστε το 2021. Νομίζω ότι δικαιώνομαι απόλυτα, συμβαίνουν όλα εξαιτίας του ιού, ο ιός είναι εδώ… Για μένα δεν είναι θέμα εισερχόμενου κρούσματος, γιατί η κατασκήνωση έδειξε ότι ο ιός είναι εδώ. Κανείς δεν ξέρει πανελλαδικά τι θα γίνει Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Και σκεφτείτε ότι υπάρχουν και χιλιάδες εργαζόμενοι από πίσω που θα δουν μειώσεις στα έσοδά τους τουλάχιστον 50%. Ζούμε μια ενιαία κρίση που δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει….”

Μπορεί να σας αρέσουν