Μαζικά τέστ στα γηροκομεία – Πρώτο κρούσμα σε οίκο ευγηρίας στη Κρήτη – Θετική και η 23χρονη νοσοκόμα της

Τέστ κορωνοϊού στα γηροκομεία όλης της χώρας επειχειρούν να κάνουν απο σήμερα τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να διασφαλίσουν οτι δεν θα γίνει διασπορά σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.Ήδη μετά τους θανάτους ηλικιωμένων σε οίκους ευγηρίας σε Ασβεστοχώρι και Περιστέρι  ,έχουν γίνει έλεγχοι και τεστ σε 40 από τις συνολικά 294 δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων σε όλη την Ελλάδα.

 

Οι ηλικιωμένοι που ζουν στα γηροκομεία ξεπερνούν τους  13.300 ενώ  οι εργαζομενοι αγγίζουν σχεδόν τις 6000.Οι  οίκοι  ευγηρίας  είναι μέρη όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού όπως επισημαίνει και η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η εξάπλωση του κορωνοιού στα γηροκομεία όπου καταγράφηκαν πολλοί θάνατοι, προήλθαν από εργαζομένους ή επισκέπτες.Από σήμερα οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, και θα επαναλαμβάνονται τακτικά.

 

 

Ήδη από την περασμένη Παρασκευή, ανακοινώθηκαν  συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν τους εργαζόμενους σε τέτοιες δομές φιλοξενίας, όπως αναβολή αδειών , τεστ κορωνοϊού 48 ώρες πριν την επάνοδο στην εργασία, αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό, περιορισμός συνάθροισης σε κλειστούς χώρους με κόσμο, αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα και σε περίπτωση επαφής με ύποπτο κρούσμα, κατ’ οίκον περιορισμός.

 

Το προηγούμενο τριήμερο έγιναν οι πρώτοι έλεγχοι σε 40 γηροκομεία και σε 52 προνομιακές δομές και κέντρα αποκατάστασης για παιδιά ΑΜΕΑ. Δεν εντοπίστηκαν προς το παρόν κρούσματα κορωνοιού, αλλά επιβλήθηκαν 8 πρόστιμα των 3.000 ευρώ για μη τήρηση δελτίων θερμομέτρησης

 

Κρούσμα σε γηροκομείο στη Κρήτη 

 

83 χρονη που ζούσε σε οίκο ευγηρίας στο Ηράκλειο της  Κρήτης βρέθηκε θετική στο κορωνοϊό  στο δεύτερο τεστ . Το πρώτο αποτέλεσμα ήταν αρνητικό  αλλά τα συμπτώματα επέμεναν . Η ηλικιωμένη οδηγήθηκε εκ νέου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο  όπου το δεύτερο τέστ έδειξε οτι ήταν θετική.  Στη συνέχεια  νόσησε με ήπια συμπτώματα και η 23 χρονη νοσοκόμα της .Η ιχνηλάτηση των επαφών της 23 χρονης κοπέλας έχει ολοκληρωθεί και μέχρι στιγμής τα τέστ που έχουν γίνει είναι όλα αρνητικά

 

 

Μπορεί να σας αρέσουν