Νέες αντικειμενικές στα ακίνητα! Σε ποιες περιοχές θα πάρουν «φωτιά»

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ οι εκτιμητές  ακινήτων έχουν προτείνει στο υπουργείο Οικονομικών  αυξήσεις σε 6.000-7.000 περιοχές  και μειώσεις σε 3-4.000. σε όλη τη χώρα.

Στο σύστημα εντάσσονται επιπλέον 3.000 περιοχές.

Η ένταξη νέων περιοχών στο σύστημα θα διευρύνει τη φορολογική βάση του ΕΝΦΙΑ από το 85% στο 95% των ακινήτων της χώρας.

Αυξήσεις αναμένονται σε περιοχές του κέντρου όπως Κουκάκι, Εξάρχεια και Κυψέλη καθώς και στα νότια προάστια όπως Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη και Ελληνικό όπου παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις με τις εμπορικές.

Αυξήσεις προβλέπονται και σε τουριστικές περιοχές φιλέτα σε νησιά όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Πάρος αλλά και σε πολλά χωριά στην περιφέρεια όπου οι αντικειμενικές ήταν υπερβολικά χαμηλές.

Μειώσεις αναμένονται σε προάστια που είχαν παρατηρηθεί αδικαιολόγητες αυξήσεις στο παρελθόν όπως το Μαρούσι, το Ψυχικό, τη Φιλοθέη και τμήματα της Πεντέλης

Οι νέες αντικειμενικές  θα επηρεάσουν σειρά φόρων και τελών που υπολογίζονται σε αυτή τη βάση από μεταβιβάσεις και γονικές παροχές έως κληρονομιές και δημοτικά τέλη.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ του 2022 θα εκδοθούν στις αρχές του έτους και ο φόρος θα αρχίσει να πληρώνεται μήνα-μήνα από τον Μάρτιο.

 

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έξι νέες υπηρεσίες με ένα «κλικ»

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες προωθεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης Πινάκιο της δίκης Όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,…