Ποιοι απεργούν σήμερα Τετάρτη! Οι εξαιρέσεις λόγω Πανελληνίων

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ  κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, έως τις 10 το πρωί, όσον αφορά στην συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά την αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατά της αυριανής απεργιακής κινητοποίησης, ώστε να μην προκληθούν εμπόδια στις πανελλήνιες.

Ωστόσο, η ΑΔΕΔΥ ήδη έχει ανακοινώσει την εξαίρεση από την απεργία των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων

Αλλαγή κατεγράφη και όσον αφορά τις κινητοποίησεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς. Στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως και τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν τελικά οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό και τραμ, ο οποίοι σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως δεν θα συμμετέχουν στην απεργία όλο το 24ωρο, προκειμένου να διευκολύνουν τις μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές.

Συγκεκριμένα, τα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής:

  • Τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή το μετρό (γραμμές 1, 2 & 3) και το τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 το πρωί.
  • Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 – 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.
  • Οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ  έχει αποφασίσει  διοργάνωση συλλαλητηρίου  στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ, έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από 13:00 έως 17:00 την Τετάρτη 16 Ιουνίου και συλλαλητήριο στις 4.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα,.

24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν εξάλλου και οι Ναυτεργάτες, των οποίων η απεργία κρίθηκε επίσης παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Επίσης,  και η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι συμμετέχει μαζικά, αποφασιστικά στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και στη Συγκέντρωση 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος

Τετράωρη στάση εργασίας κατά της ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου, κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, για όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, η Ένωση Συντακτών καλεί σε στάση από τις 14.00 έως τις 18.00.

Εικοσιτετράωρη απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

 

Μπορεί να σας αρέσουν