Σε “αυτοπεριορισμό” χωριό στη Θήβα -Δεκάδες κάτοικοι είχαν πάει σε μνημόσυνο

 

42 χρονος υπάλληλος τράπεζας  τέλεσε την Κυριακή το μνημόσυνο του πατέρα του στο χωριό Μαυρομμάτι του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων .Μάλιστα την ώρα εκείνη διεξάγονταν και ένα ακόμη μνημόσυνο . Την επόμενη μέρα ο άνδρας εμφάνισε υψηλό πυρετό .Διαγνώσθηκε θετικός στον covid-19 το βράδυ της Δευτέρας και σήμανε συναγερμός στην Πολιτική Προστασία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.Η σύζυγός του εργάζεται στο Δήμο .

 

 

Η Τράπεζα   και και οι Δημοτικές Υπηρεσίες έκλεισαν για απολύμανση ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Ευβοίας  εφιστά την προσοχή για την τήρηση των μέτρων προστασίας

 

 

Ανάλογες οδηγίες δόθηκαν από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα προς τους Δημάρχους Αλιάρτου-Θεσπιέων και Θηβών, ενώ για τους κατοίκους του Μαυρομματίου και συγκεκριμένα όσων παραβρέθηκαν στα δύο μνημόσυνα, τους ζητήθηκε να λάβουν μέτρα αυτοπεριορισμού και κοινωνικής ευθύνης σε μια ιδιότυπη «αυτοκαραντίνα» για τα επόμενα 24ωρα μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις.Οι επόμενες κινήσεις της Πολιτικής Προστασίας θα εξαρτηθούν από το αν θα εκδηλωθούν και νέα κρούσματα, ώστε να διεξαχθεί στοχευμένη ιχνηλάτηση. Προς το παρόν ο μόνος έλεγχος αφορά την οικογένεια και τους συναδέλφους του 42χρονου που είναι και οι μοναδικές επιβεβαιωμένες επαφές. Τα αποτελέσματα όσων ελέγχθησαν μέχρι στιγμής είναι αρνητικά.

 

Μπορεί να σας αρέσουν