“Στα βράχια…” και ο θρησκευτικός τουρισμός! Τρία στα πενήντα ξενοδοχεία λειτουργούν στα Μετέωρα! (Φωτορεπορτάζ)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται οι ξενοδόχοι της Καλαμπάκας Τρικάλων, που μέχρι στιγμής κοιτάνε τους τουρίστες με τα κιάλια….αφού δέχονται τσουνάμι ακυρώσεων λόγω κορωνοϊού. Μόνο τρία μικρά από τα 50 συνολικά ξενοδοχεία που υπάρχουν στην περιοχή έχουν ανοίξει λέει ο Γιάννης Κουρούπας, πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ,  που λειτουργεί το ξενοδοχείο του μόνο τα Σαββατοκύριακα,  με πολλές οικογένειες πλέον να έχουν θέμα επιβίωσης.

“Είναι η πρώτη φορά που έχουμε κλειστά τα ξενοδοχεία μας. Από τα 50 ξενοδοχεία που λειτουργούσαν πέρυσι φέτος άνοιξαν μόνο τα τρία, και μία μέρα λειτουργούν,  πέντε κλείνουν. Ειδικά τώρα που ζητάνε και πιστοποιητικά Covid στα σύνορα, οι ακυρώσεις έφτασαν στο τέρμα. Ξεκίνησαν αρχικά τον Απρίλιο από όλες τις μεγάλες αγορές του κόσμου που έρχονται λόγω του θρησκευτικού τουρισμού και των ξακουστών Μετεώρων. Πήγε να κινηθεί κάτι με τα Βαλκάνια, αλλά τελευταία απόφαση για τεστ έφερε νέο κύμα ακυρώσεων και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ούτε ένα πελάτη. Εκεί που πήγαμε να πάρουμε μια ανάσα με ένα 20-25%, εκεί ήρθαν και μας αποτελείωσαν. Οι λίγοι που έρχονται πλέον επιλέγουν σπίτια βραχυχρόνιας μίσθωσης”.

Ο Σύλλογος Ξενοδόχων του Νομού Τρικάλων που συνεδρίασε μαζί με το προεδρείο των ενοικιαζόμενων δωματίων, μέλη του επισιτιστικού κλάδου , και άλλους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο εξέπεμψε SOS προς της Πολιτεία….ζητώντας μέριμνα και μέτρα στήριξης για την επιβίωση τους.

“Σταματήσαμε να πληρώνουμε τις φορολογικές μας υποχρεώσεις για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε για λίγο ακόμη, αλλά είναι θέμα ημερών να τελειώσουν και αυτά. Δε μας βοηθά κανείς. Θα ζήσουμε περιπτώσεις Ρόδου, με τα παιδιά μας να πεινάνε, είναι πολλές οι οικογένειες που έχουν πρόβλημα. Κανείς από τους ξενοδόχους δε θα επιβιώσει, δεν πρέπει να κοιτάξουν και εμάς; Πως θα ζήσουμε; Ας μεριμνήσουν και για μας, ας σταματήσουν τους τόκους στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, πως θα πληρώσουμε ; Ας μας βοηθήσουν να πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια για να ζήσουμε τα παιδιά μας…Κάνουμε αιτήσεις και μας απορρίπτουν αμέσως. Μας ζητάνε εγγυήσεις…τι να δώσουμε;Μας έκλεισαν δεν ήταν επιλογή μας” εξομολογείται ο Γιάννης Κουρούπας.

Μπορεί να σας αρέσουν