Τι πρέπει να προσέξετε για να μειώσετε το κόστος θέρμανσης

Θέρμανση με πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή ρεύμα; Όποιο τρόπο και να επιλέξει ο καταναλωτής το σίγουρο είναι ότι το κόστος είναι μεγάλο.

Ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης μιλώντας στο MEGA αναφέρει πως η σωστή συντήρηση των καλοριφέρ και του καυστήρα είναι βασική προϋπόθεση για περισσότερη οικονομία.

«Πρέπει να γίνεται εξαέρωση των καλοριφέρ και οπωσδήποτε μία φορά τον χρόνο συντήρηση του καυστήρα, γιατί εάν είναι μικρός ο βαθμός απόδοσης έχουμε απώλειες, άρα έχουμε και επιβάρυνση στο κόστος της θέρμανσης».

Με σταθερή θερμοκρασία επιτυγχάνεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση.

«Τις ώρες που θέλουμε να λειτουργήσει το σύστημα θέρμανσης, καλό είναι να έχουμε στους 20 βαθμούς την θερμοκρασία και όταν θέλουμε να κλείσουμε το σύστημα θέρμανσης, τον θερμοστάτη να τον βάζουμε στους 16 βαθμούς, όχι off τελείως».

Τα ξύλα κόβονται και ήδη η ζήτηση είναι μεγάλη. Οι επιλογές είναι αρκετές, με την ελιά να θεωρείται ο βασιλιάς των ξύλων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σωστή συντήρηση των ξύλων γίνεται με την τοποθέτησή τους σε μεγάλη απόσταση από το έδαφος, σε μέρος σκιερό με επαρκή αερισμό και στοίβαξη με τρόπο ώστε ο αέρας να διακινείται.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Μπορεί να σας αρέσουν