Το 48ωρο που κρίνει αν θα επιβληθούν νέα μέτρα!

Σε ετοιμότητα για νέα μέτρα είναι η κυβέρνηση καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό και χθες ανήλθαν για πρώτη φορά σε τετραψήφιο αριθμό, φτάνοντας τα 1.261.

Ο συναγερμός έχει ήδη σημάνει και τα στοιχεία των επόμενων 48 ωρών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις.

Τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων είναι σε ετοιμότητα για έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να κάνουν εισηγήσεις για την αντιμετώπιση της.

Η μεγαλύτερη ανησυχία προέρχεται από την Αττική, την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, όπου χθες εντοπίστηκαν 649 νέα κρούσματα. Η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι το πιο ηχηρό καμπανάκι αυτή την στιγμή και είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να σημάνει και αύξηση σε νοσηλείες στις ΜΕΘ.

Προς το παρόν θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι την Παρασκευή θα ενταχθούν ακόμα περισσότερες περιοχές στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη ενώ δεν αποκλείεται να ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 21.00 και στην Αττική.

Από την πλευρά της κυβέρνησης δεν μπαίνει προς το παρόν στη συζήτηση να κλείσουν εκ νέου τα σχολεία, όμως είναι από τα θέματα που θα εξεταστεί από τους λοιμωξιολόγους.

Μπορεί να σας αρέσουν