Μετά τις διακοπές ρεύματος…ήρθαν οι μηνύσεις στα παράλια της Λάρισας! Φεύγουν οι τουρίστες λένε οι καταστηματάρχες!

Χτύπησε….κόκκινο η αγανάκτηση επαγγελματιών, Δήμου και φορέων των παραλίων του Νομού Λάρισας, και μετά τις απανωτές διακοπές ρεύματος στην περιοχή τους….προχώρησαν σε μηνύσεις κατά της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ για τις τεράστιες ζημιές που όπως λένε υπέστησαν σε ηλεκτρικές συσκευές και έσοδα από τους τουρίστες….που τα μάζεψαν και έφυγαν!

Όπως αναφέρει στο xrisima.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλιών Νομού Λάρισας Δημήτρης Ηλιάδης “πετάξαμε ευπαθή προϊόντα στα σκουπίδια, ο κόσμος έφευγε σύσσωμος από τα μαγαζιά γιατί δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί γρήγορα, ηλεκτρικές συσκευές κάηκαν λόγω της αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος… Εμείς καταστρεφόμασταν και κανείς από τους αρμόδιους δεν βρίσκει ακόμη λύση. Υπήρχαν άνθρωποι με προβλήματα υγείας που χρειαζόντουσαν φιάλες οξυγόνου, αυτούς τους σκέφτηκε κανείς;”

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, ” οι ζημίες είναι τεράστιες όχι μόνο εκ της καταστροφής των μηχανημάτων, της απώλειας όλων των βρώσιμων προμηθειών αλλά  και εκ της απώλειας των εισοδημάτων επί δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα και της καταστροφής όλων των προμηθειών.

Επιπροσθέτως  νέοι παραθεριστές εγκατέλειψαν την περιοχή εσπευσμένα ακριβώς λόγω των πολύωρων συσκοτίσεων και της αδυναμίας μετακίνησής των και απολαβής των συναφών με τη διαμονή των υπηρεσιών με τις χειρότερες των εντυπώσεων έχοντας μάλιστα καταγράψει χείριστες κριτικές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις εξειδικευμένες  ταξιδιωτικές σελίδες”.

“Βλέπαμε τους τουρίστες να φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο….πετάξαμε ψάρια, κρέατα και ότι άλλο φρέσκο υπήρχε. Με γεννήτριες πως να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες , που δικαιολογημένα ήθελαν να ευχαριστηθούν το μπάνιο τους, και εμείς αδυνατούσαμε να προσφέρουμε τα όσα ζητούσαν επί δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα;” λέει ο επιχειρηματίας και μέλος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Αλέξανδρος Μαραμής.

Στη μήνυση αναφέρονται και οι καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες που δεν μπορούσαν να ποτιστούν λόγω της διακοπής ρεύματος, αλλά και ο κίνδυνος που προκλήθηκε σε ένοικους κατοικιών με προβλήματα υγείας, καθώς τόσο τα μηχανήματα υποστήριξης όσο και οι συσκευές οξυγόνου, απαιτούσαν ρεύμα.

Από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώθηκε , ότι με drones και θερμικές κάμερες θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν και να λύσουν το πρόβλημα στην περιοχή.

Μπορεί να σας αρέσουν