24ωρη πανελλαδική απεργία για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει κηρύξει για σήμερα, Παρασκευή 21 Μαρτίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ με βασικό αίτημα την μονιμοποίηση των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων που απασχολούνται σε προγράμματα ΕΣΠΑ.
Στις 11:00 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (Δραγατσανίου 8-Αθήνα).
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες πολυετείς συμβάσεις στις κοινωνικές δομές των δήμων (Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, παιδικοί σταθμοί, Κέντρα Κοινότητας, κοινωνικές δομές), βιώνοντας εργασιακή ανασφάλεια «ιδιαίτερα αυτή την εποχή που τα προβλήματα χρηματοδότησης είναι υπαρκτά και ρεαλιστικά».