Αυτό είναι το εργοστάσιο στη Χαλκιδική που έκλεισε λόγω κορωνοϊού! Πως έγινε η διασπορά

 

Ερμητικά κλειστό παραμένει το εργοστάσιο επεξεργασίας και τυποποίησης ελιάς στις Καλύβες Χαλκιδικής. Όταν έγινε γνωστό ότι 50 από τους εργαζομένους βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, σήμανε συναγερμός.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο γυναίκες Αλβανικής καταγωγής πήγαν στην πατρίδα τους για διακοπές.Όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα και προσήλθαν στην εργασία τους, εμφάνισαν συμπτώματα.Μόλις διαπιστώθηκε οτι είναι και οι δύο θετικές στο κορωνοϊο η μονάδα έκλεισε και απολυμάνθηκαν οι χώροι.

Στο εργοστάσιο σήμανε συναγερμός .Αμέσως οι 300 εργαζόμενοι προχώρησαν σε εξέταση.Η εταιρεία πλήρωσε τα τεστ για λογαριασμό των εργαζομένων της σε ιδιωτικό εργαστήριο και 50 απο αυτά βρέθηκαν θετικά

Στο εργοστάσιο έχει ήδη γίνει απολύμανση και συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών των εργαζομένων.

Ο δήμαρχος Πολυγύρου κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο δήμος. Όπως είπε ο αριθμός των κρουσμάτων ανακοινώθηκε από την εταιρεία και οι εξετάσεις έγιναν σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι δηλώνουν ότι ανησυχούν, γιατί οι εργαζόμενοι δεν προέρχονται μόνο από τις Καλύβες. Πολλοί από αυτούς είναι και από μέρη σε όλο το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις!

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται από την 06:00 ώρα σήμερα, 26 Ιανουαρίου 2021, έως και την 06:00 ώρα…