Δύο στους δέκα πολίτες μόνο έκαναν φορολογικές δηλώσεις!- Η λογίστρια Πετρούλα Κυράτσα εξηγεί

Ο κορωνοϊός, ο εγκλεισμός και η ανεργία…φαίνεται ότι έβγαλε εκτός τόπου και χρόνου τους πολίτες που αδυνατούν να σκεφτούν ακόμη και την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
“Η πρώτη προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου….κανείς όμως δεν είχε μυαλό να επικοινωνήσει μαζί μας για να κάνουμε τις φορολογικές δηλώσεις. Στα τηλέφωνα που έκανα σε πελάτες, άλλοι δήλωναν άγνοια για το όλο θέμα, άλλοι είχαν άρνηση, και άλλοι επιφυλακτικότητα…. Η καραντίνα έπαιξε το ρόλο της στην ψυχική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση των πολιτών. Ούτε το 20% δεν έχει κάνει ακόμη φορολογικές δηλώσεις! ” λέει η Πετρούλα Κυράτσα, που έχει το λογιστικό της γραφείο στη Λάρισα.
Άλλωστε όπως λέει η ίδια η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για παράταση μέχρι τις 29 Ιουλίου, επιβεβαιώνει την κατάσταση του κόσμου επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι ” Το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ανακοίνωσε τη χρονική παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα έως και τις 29 Ιουλίου 2020.  Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους”.

Υπενθυμίζεται ότι:

– Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.

– Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

– Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

– Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για 5 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μάτι 2 χρόνια μετά … «Η ημέρα που το κράτος δεν υπήρξε»… Συγκλονίζουν οι περιγραφές της μόνιμης κατοίκου Βαρβάρας Κασελούρη στο xrisima.gr

Μια θλιβερή ημέρα πανελλήνιου πένθους η επέτειος της πυρκαγιάς στο Μάτι .Δυο χρόνια μετά, και η φονική πυρκαγιά…