Η αγωνία της επόμενης μέρας για τον τουρισμό – Τι ακούσαμε και τι όχι από τον Πρωθυπουργό εξηγεί στο xrisima.gr o Πρόεδρος Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανώλης Τσακαλάκης

“Όλα αυτά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός – ορισμένα εξ αυτών ήταν προτάσεις των ξενοδόχων και προτάσεις του τουριστικού κλάδου – με χαρά είδαμε ότι συμπεριλαμβάνονται . Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχουμε διαβάσει αναλυτικά .Όλα όσα ακούσαμε ήταν γενικόλογα . Αναμένουμε να τα δούμε εγγράφως.” Με αυτή τη δήλωση απάντησε στις ερωτήσεις της ιστοσελίδας xrisima ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανώλης Τσακαλάκης και πρόσθεσε:

“Όμως δεν ακούσαμε τίποτα για τον ΦΠΑ στον ύπνο που   ψηλά ακόμα και ήταν κάτι που το είχαμε συζητήσει. Δεν ακούσαμε τίποτα για τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Εξακολουθούν να μην έχουν ανακοινωθεί ούτε από τον Πρωθυπουργό αλλά ούτε και από τον υπουργό Τουρισμού. Θα πρέπει να δούμε αν τα πρωτόκολλα ασφαλείας είναι βατά και εφαρμόσιμα να δούμε πόσο κόστος θα μας προσθέσουν .Θα πρέπει να τα ανακοινώσουμε στους συνεργάτες μας γιατί κάποια από αυτά μπορεί να είναι ανεπαρκή και να μας δώσουν και αυτοί δικά τους πρωτόκολλα .Επίσης δεν ακούσαμε να γίνεται  ή να προωθείται τίποτα για διμερείς συμφωνίες .Αυτός που θα επηρεάσει τον τουρισμό είναι ο πελάτης .Αν υπάρχει πελάτης εμείς θα είμαστε εκεί να τον περιμένουμε και να τον εξυπηρετήσουμε.”

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους ; Τι προσωπικό θα προσλάβουν τα ξενοδοχεία ;

“Από την πληρότητα θα εξαρτηθεί και πόσους εργαζόμενους θα πάρουμε .Εννοείται ότι προτεραιότητα μας είναι να έλθουν να εργαστούν στα ξενοδοχεία οι εργαζόμενοι που έχουμε μακρά συνεργασία μαζί τους ή έστω δούλεψαν κοντά μας πέρυσι και φυσικά να στηρίξουμε τους ντόπιους εργαζόμενους .Είμαι σίγουρος ότι δεν θα χρειαστούν παραπάνω, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα χρειαστούν όλοι .Ένα  από τα πρώτα αιτήματα μας ήταν η στήριξη των εργαζομένων του τουρισμού.”

 

 

Μπορεί να σας αρέσουν