“Πυρ ομαδόν” για το μεταμεσονύκτιο lockdown! Τηρήσαμε τα μέτρα και…στέλνουν τον κόσμο στις πλατείες” λένε οι Λαρισαίοι επιχειρηματίες

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 12 το βράδυ ,έφερε τσουνάμι αντιδράσεων .Ιδιοκτήτες εστιατορίων ,μπαρ και club βλέπουν να έρχεται η …καταστροφή όπως μας λένε.Παράλληλα εκφράζουν έντονα παράπονα για το…. επιλεκτικό όπως χαρακτηρίζουν lockdown.

“Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή στο Νομό Λάρισας ζουν 285.500 άνθρωποι…Από την αρχή του κορωνοιού νόσησαν 60 πολίτες, δηλαδή το 0,02 του πληθυσμού. Πρώτη σε κρούσματα σύμφωνα σε πίνακες που μας δείχνουν είναι η Αττική αλλά εκεί δεν υπάρχουν περιοριστικά μέτρα. Κλείνουν τη Λάρισα και κανείς δεν μας λέει το λόγο! Τα μάθαμε όλα από την τηλεόραση, και ακόμη όλα είναι στον αέρα αφού δεν έχει βγει το σχετικό ΦΕΚ!

Τηρήσαμε πρώτοι τα μέτρα, κρατήσαμε τις αποστάσεις, διαμορφώσαμε τους χώρους για να είναι οι πελάτες ασφαλείς, ξεκινήσαμε από το μηδέν βάζοντας ξανά πλάτη…και τώρα με μια απλή ανακοίνωση μας κλείνουν. Δεν πρέπει να γνωρίζουμε το λόγο;” λέει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Νομού Λάρισας και ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ Αλέξανδρος Σακελλάρης.


“Ήμασταν τυπικοί σε όλα, οι παραβάσεις ήταν μηδαμινές , δεν εντοπίστηκαν κρούσματα στους χώρους μας, και τώρα τι κάνουν; Διώχνουν τους πολίτες μακριά από την προστασία που προσφέραμε και τους στέλνουν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι στις πλατείες και τα πάρκα…”


Σημειώνεται πως η απόφαση της κυβέρνησης η οποία λήφθηκε με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο , από τις 11 μέχρι τις 23/8 θα υπάρχει απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν θυμίζουν καλοκαίρι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία– Άδεια τον Ιούλιο – Mόνο 50 % η πληρότητα για τον Αύγουστο δηλώνει ο π.πρόεδρος ξενοδόχων Πάρου

Σε χαμηλά επίπεδα κινούνται οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της χώρας στη σκιά του κορωνοϊού ,των πρωτοκόλλων και των…