Η υπερπολύτιμη βιταμίνη στην οποία οι περισσότεροι άνθρωποι παρουσιάζουν έλλειψη

Πως θα σας φαινότανε αν σας έλεγαν πως μια και μόνο βιταμίνη μπορεί ταυτόχρονα να σας κάνει χαρούμενους, να σας δώσει ενέργεια, να απαλύνει σωματικούς πόνους, να δώσει ώθηση στη γονιμότητά σας, να σας προστατεύσει από μορφές καρκίνου αλλά και να γίνει η προσωπική σας ασπίδα απέναντι στον COVID- 19; Τα καλά νέα είναι πως η βιταμίνη αυτή και υπάρχει και είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο πως κάνει όλα όσα υπόσχεται. Τα κακά νέα είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού πάσχει από έλλειψη ή ανεπάρκεια της εν λόγω βιταμίνης και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζει.

Το τελευταίο διάστημα η βιταμίνη D3 πρωταγωνιστεί στις δηλώσεις των ειδικών σχετικά με τον COVID-19, καθώς μελέτες τεκμηρίωσαν πως η επαρκής παρουσία της στον ανθρώπινο οργανισμό μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας το έτσι λιγότερο ευάλωτο σε επιθέσεις. Αλλά και πριν από αυτό η βιταμίνη D3 ή η «βιταμίνη του ήλιου» ήταν γνωστή σε όλους για το πλήθος των ευεργετικών ιδιοτήτων της στον ανθρώπινο οργανισμό. Το πρόβλημα βέβαια ήταν πάντοτε πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αντιμετώπιζε έλλειψη αυτής της βιταμίνης χωρίς να το γνωρίζει. Σε αυτό έχει παίξει προφανέστατα ρόλο μια παρεξήγηση. Καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει μόνος του αυτή τη βιταμίνη απλά και μόνο εκτιθέμενος στον ήλιο, θεωρούσαμε πάντα όλοι απριόρι πως οι ανάγκες μας σε βιταμίνη D3 ήταν απολύτως καλυμμένες. Με μια απλή εξέταση αίματος μπορεί κανείς να διαπιστώσει τα ποσοστά βιταμίνης D3 στο σώμα του, τα οποία –δυστυχώς- σπανίως είναι ικανοποιητικά, ακόμα και για εμάς τους Έλληνες. Και μπορεί εκ πρώτης αυτό το γεγονός να ακούγεται παράξενο, ωστόσο, αν το καλοσκεφτούμε, η έκθεσή των ανθρώπων στον ήλιο, στο πλαίσιο των σύγχρονων κοινωνιών, δεν είναι και τόσο συχνή. Κατά κύριο λόγο εργαζόμαστε σε κλειστούς χώρους, στους οποίους περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας, αλλά ακόμα κι όταν εκτιθέμεθα στον ήλιο, είτε στις καλοκαιρινές μας διακοπές, είτε απλώς σε κάποιες καθημερινές δραστηριότητες, το κάνουμε πάντα με ασφάλεια, χρησιμοποιώντας δηλαδή αντιηλιακές κρέμες προστασίας. Φυσικά με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε το δέρμα μας από την υπεριώδη ακτινοβολία, ταυτόχρονα όμως εμποδίζουμε την διαδικασία παραγωγής βιταμίνης D3 στο σώμα μας.

Η έλλειψη ή και η ανεπάρκεια βιταμίνης D3 μας αφορά όλους. Οι σχετικές έρευνες έχουν κάνει γνωστό πως το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού δεν έχει τα απαιτούμενα επίπεδα βιταμίνης D3 στο αίμα του. Πριν σπεύσετε να αυτοεξαιρεθείτε από τον κανόνα σκεπτόμενοι πως η δική σας καθημερινότητα αποκλείει το ενδεχόμενο ελλιπούς έκθεσης στον ήλιο θα πρέπει να συνυπολογίσετε πως τα αίτια έλλειψης της βιταμίνης D3 δεν σχετίζονται μόνο με αυτήν. Συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα μπορεί να εμποδίζουν την απορρόφησή της από τον οργανισμό μας. Η παχυσαρκία, οι ηπατικές ασθένειες αλλά και χρόνια νοσήματα μπορεί να στέκονται εμπόδια ανάμεσα στον οργανισμό μας και την υπερπολύτιμη βιταμίνη D3.

Στη χώρα μας, έχουμε την τύχη, να κυκλοφορεί ίσως το καλύτερο συμπλήρωμα βιταμίνης D3, η γνωστή σε όλους D3 Fix από την UniPharma. Είναι σημαντικό καθένας από εμάς να λαμβάνει την ποσότητα βιταμίνης D3που χρειάζεται ο οργανισμός του. Όχι παραπάνω, όχι λιγότερη. Κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην UniPharma. Η D3 Fix κυκλοφορεί σε πολλές μορφές ικανές να καλύψουν κάθε προσωπική σας ανάγκη. Αξίζει να εξεταστείτε, αξίζει να μάθετε τα ποσοστά βιταμίνης D3 στον οργανισμό σας και να λάβετε το κατάλληλο για εσάς συμπλήρωμα. Είναι τόσα πολλά τα γνωστά οφέλη αυτής της πολύτιμης βιταμίνης που κανείς δεν πρέπει να υποβάλλει τον οργανισμό του στην περιπέτεια της έλλειψης ή της ανεπάρκειας. Ιδίως όταν το να επαναφέρεις τα φυσιολογικά επίπεδα είναι απλό, εύκολο και απολύτως ασφαλές.

Ένας οργανισμός με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D3 είναι εκτεθειμένος απέναντι σε ιούς και μικρόβια. Είναι πιθανό να αναπτύξει διαταραχές όπως κατάθλιψη, σχιζοφρένεια ή χρόνια κόπωση. Κινδυνεύει από άσθμα, στεφανιαία νόσο ή διαβήτη. Αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης αυτοάνοσων νοσημάτων όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Τα άτομα με χαμηλά επίπεδα αυτής της βιταμίνης είναι πιθανό να παρουσιάσουν μυαλγίες, οστεοαρθρίτιδα ή οστεοπόρωση. Τα άτομα με ικανοποιητική ποσότητα βιταμίνης D3 στον οργανισμό τους προστατεύονται από τύπος καρκίνου όπως του μαστού, του παχέος εντέρου, του προστάτη ή του παγκρέατος. Όλα τα παραπάνω έχουν καταγραφεί σε σχετικές επιστημονικές έρευνες! Τώρα λοιπόν, που είμαστε όλοι ενημερωμένοι πρέπει να πούμε ΟΧΙ στην έλλειψη ή την ανεπάρκεια βιταμίνης D3και να κάνουμε στον οργανισμό μας ένα ανεκτίμητο δώρο.

 

 

 

 

 

 

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαζικά τέστ στα γηροκομεία – Πρώτο κρούσμα σε οίκο ευγηρίας στη Κρήτη – Θετική και η 23χρονη νοσοκόμα της

Τέστ κορωνοϊού στα γηροκομεία όλης της χώρας επειχειρούν να κάνουν απο σήμερα τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να διασφαλίσουν…