Τα”μαϊμού” γυαλιά αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό!Εξηγεί ο Αντιπρόεδρος Οπτικών Θεσσαλίας Βασίλης Παπαϊωάννου

Το ανοσοποιητικό σύστημα σύμφωνα με τους γιατρούς αποτελεί “φύλακα” προστασίας από τον κορωναϊό, και είναι η κύρια γραμμή άμυνας σε οποιαδήποτε λοίμωξη. Η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία μπορεί ακόμη και “κοιμίσει” το μηχανισμό προστασίας. Οι οπτομέτρες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα “μαϊμού” γυαλιά ηλίου, που πωλούνται ακόμη και από πλανόδιους όπως λένε, και που στην ουσία αφήνουν ανοχύρωτα τα μάτια και τον οργανισμό από την επικίνδυνη ακτινοβολία.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί πως “η παρατεταμένη έκθεση στην UV ακτινοβολία συνδέεται με οξείες και χρόνιες επιδράσεις στο δέρμα, στα μάτια και στο ανοσοποιητικό σύστημα”. Ο αντιπρόεδρος των Οπτικών και Οπτομετρών Θεσσαλίας Βασίλης Παπαϊωάννου εξηγεί στο xrisima.gr , τις αρνητικές επιπτώσεις των UV ακτίνων και την επίδρασή τους στο ανοσοποιητικό σύστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι λιγότερο επικίνδυνο να μη φοράμε γυαλιά, παρά να φοράμε φακούς κακής ποιότητας!
“Όπως εμείς οι γονείς βάζουμε στα παιδιά μας αντηλιακό και καπέλο, έτσι πρέπει να προστατεύουμε και τα μάτια τους. Επιβάλλεται να προσέχουμε όλοι, και να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας, γνωρίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις των UV ακτίνων…Η UVA προκαλεί γήρανση στο δέρμα και μελάνωμα, η UVB προκαλεί παθήσεις ματιών όπως καταρράκτη, και επιφέρει καταστολή στο ανοσοποιητικό μας σύστημα…Τα γυαλιά ηλίου βοηθούν εκτός από την απορροφητικότητα,να μην πηγαίνει σκόνη και γύρη στα μάτια μας,και ακαθαρσίες του περιβάλλοντος. Αν υποθέσουμε ότι όλο αυτό που ζούμε, μεταφέρεται με το σάλιο, το φτέρνισμα κλπ, φαντάζεστε ότι αν πέσει κάτι στο μάτι μας αμέσως πάει στον οργανισμό μας.
Στην άμμο και στη θάλασσα η κακή ακτινοβολία, περνάει ακόμη και μέσα από την ομπρέλα. Υπάρχει επιπολαιότητα…Ενώ κάποιοι χαλούν χρήματα σε επώνυμα ρούχα και παπούτσια, στα γυαλιά που έχουν να κάνουν με την υγεία μας, δεν το κάνουν.Καλό είναι να βλέπουν το υλικό που ακουμπάει στο δέρμα μας και την επεξεργασία του φακού. Η προστασία δεν έχει να κάνει με το χρώμα του φακού αλλά με την επεξεργασία. Καλύτερα να μη φοράμε καθόλου γυαλιά ηλίου, από το να φοράμε “μαϊμού”. Προειδοποιώ όχι για να γίνει κάποιος πελάτης μας, γιατί έτσι κι αλλιώς όταν φορέσει κακής ποιότητας γυαλιά, θα καταλήξει σε εμάς από τα προβλήματα που θα προκληθούν. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Σκεφτείτε ότι ο καταρράκτης ας πούμε που βλέπαμε κάποτε σε μεγαλύτερες ηλικίες, τώρα εμφανίζεται και στους νεότερους και σε αυτό παίζει ρόλο η κακή ακτινοβολία!”
Στο ανοσοποιητικό μας σύστημα και κατ’ επέκταση τον κορωνοϊό, οι συνέπειες θα φανούν το επόμενο διάστημα, γιατί ακόμη μαθαίνουμε τις προθέσεις του ιού και έχουμε δρόμο μπροστά μας” καταλήγει ο αντιπρόεδρος των Οπτικών και Οπτομετρών Θεσσαλίας Βασίλης  Παπαϊωάννου .
Μπορεί να σας αρέσουν