Άδειασε ο Πόρος! Φεύγουν άρον-άρον οι τουρίστες! Τεράστιο πλήγμα για 300 επιχειρήσεις

Βροχή ακυρώσεων απο τουρίστες ενόψει Δεκαπενταύγουστου στον Πόρο μετά τα 30 κρούσματα στο νησί.Πάνω απο 2000 εργαζόμενοι στο τουρισμό και στον επισιτισμό, αγωνιούν για το αύριο και περισσότερες απο 300 επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με “λουκέτο”.

Με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα στον Πόρο, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου και ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, απέστειλαν επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ζητώντας τη στήριξη τους.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκεται η διαδικασία απομάκρυνσης του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Πόρου, μετά από καταγγελίες παραγόντων του νησιού, για μειωμένους ελέγχους, σχετικά με την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ένα πάρτυ που διοργανώθηκε σε πισίνα οικίας απο νέους ανθρώπους και κράτησε απο το μεσημέρι έως αργά το βράδυ, αποτέλεσε και την αιτία μετάδοσης.Στη συνέχεια κάποιοι νεαροί αισθάνθηκαν κάποια συμπτώματα (απώλεια όσφρησης -γεύσης).

Μην γνωρίζοντας πως είναι φορείς του κορωνοϊού φαίνεται πως κόλλησαν μέλη των οικογενειών τους.

Το ανησυχητικό όμως (χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί), όπως σημειώνουν άνθρωποι από το νησί είναι ότι οι γονείς και οι συγγενείς των νεαρών εργάζονται σε δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επαφή με το κοινό.

Ενδεικτικό είναι εξάλλου πως ανάμεσα στα μέτρα που έχουν ληφθεί στον Πόρο είναι και το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου με την εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται ηλεκτρονικά.

Μπορεί να σας αρέσουν