Δεν γλίτωσε ούτε το Κέντρο Υγείας Ψαχνών από τις καταστροφές στην Εύβοια! (φωτορεπορτάζ)

 

Μετ ‘ εμποδίων λειτουργεί το κέντρο Υγείας των Ψαχνών Ευβοίας αφού το νερό έφτασε το 1 μέτρο. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα αυτοκίνητα των εργαζομένων που βρισκόταν στο parking.

Οι εργαζόμενοι προσπαθούν ακόμη και αυτή την ώρα να απομακρύνουν τις λάσπες απο το κτήριο αφού ο Δήμος αδυνατεί να συνδράμει σε όλα τα σημεία.

Την ίδια ώρα στο Δημαρχείο στήθηκε κέντρο παροχής πρώτων βοηθειών.

Οπως έκανε γνωστό νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρέθηκε στον τόπο της καταστροφής, 5 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ανάμεσά τους ένα βρέφος 8 μηνών. Σύμφωνα με τον ίδιο, 2 άτομα αγνοούνται.

Αναλυτικά τόνισε o Nίκος Χαρδαλιάς: «Είναι μια δύσκολη μέρα. Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη. Όλος ο μηχανισμός έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα. Η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες. Η τελευταία μέτρηση είναι πάνω από 300. Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές. Οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές προστασίας. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στις περιοχές ώστε να αποφύγουμε τα μοιραία αλλά όλα έγιναν ξαφνικά. Ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε. Να ευχαριστήσω όλους όσοι δίνουν τιτάνιο αγώνα και ειδικά τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής. Έχουμε πέντε νεκρούς και τρεις από αυτούς έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια να φύγουν».

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιατί δεν προχωράει το πρόγραμμα “Συν-Εργασία”; Πως εντάσσονται οι επιχειρήσεις στο μηχανισμό; Η νομική σύμβουλος του Επιμελητηρίου Λάρισας Μαρία Γαλλιού εξηγεί

  Για το χρονικό διάστημα από 15.6.2020 έως 15.10.2020 και με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας ισχύει ο…