Εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια στα Συχαινά της Πάτρας! Μάχη με τις φλόγες που ξεπερνούν τα 3 χιλιόμετρα!(φωτορεπορτάζ)

Μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους δίνουν 72 πυροσβέστες με 30 οχήματα σε Συχαινά και Βούντενη!
Η φωτιά έχει μέτωπο τριών χιλιομέτρων, ενώ μετά τα μεσάνυχτα οι σειρήνες χτύπησαν τα μεσάνυχτα, προειδοποιώντας κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους!
Η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ σε αγροτοδασική έκταση της Βούντενης στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής που έκλεισε και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Εγλυκάδας.
Στο σημείο έσπευσαν αρχικά 20 οχήματα της πυροσβεστικής  με 30 άντρες , ζητήθηκαν όμως άμεσα ενισχύσεις λόγω της μεγάλης έκτασης της φωτιάς με αποτέλεσμα να επιχειρούν για την κατάσβεσή της 72 πυροσβέστες με 30 οχήματα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα και υδροφόρες του Δήμου.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της φωτιάς δήλωσε τα εξής:
” Μάχη με τις φλόγες δίνουν απόψε οι πυροσβεστικές μας δυνάμεις, στην περιοχή των Συχαινών της Πάτρας. Η προσπάθεια να μην επεκταθεί η πυρκαγιά είναι μεγάλη και το έργο τους συνδράμει η Πολιτική Προστασία και ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είμαστε όλοι εδώ για να νικήσουμε και σε αυτή την μάχη… Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά!”
Μπορεί να σας αρέσουν