Επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου το Φεβρουάριο – Δείτε αναλυτικά

Και τον Φεβρουάριο, η επιδότηση θα αφορά σε όλες τις παροχές κύριας κατοικίας, όπως αυτές δηλώνονται στο Ε1 (περίπου 4,2 εκατ. παροχές), ανεξαρτήτως εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου.

Για τις πρώτες 150 kWh κατανάλωσης ανά μήνα επιδοτούνται με 150 ευρώ ανά MWh.
Για τη μηνιαία κατανάλωση από 151 – 300 kWh κατανάλωσης επιδοτούνται  με 110 ευρώ ανά MWh.
Άρα η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 kWh/μήνα ανέρχεται σε 39 ευρώ τον Φεβρουάριο.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η επιδότηση θα ανέλθει στα 170 ευρώ ανά MWh για τις πρώτες 300 kWh της μηνιαίας κατανάλωσης.  Άρα, η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ είναι 51 ευρώ.

Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, η μοναδιαία τιμή της επιδότησης παραμένει σε 65 ευρώ/ΜWh.

Φυσικό Αέριο

Η κρατική επιδότηση τον Φεβρουάριο θα ανέλθει σε 20 ευρώ ανά θερμική MWh για όλα τα νοικοκυριά και για το σύνολο της  μηνιαίας κατανάλωσης. Αφορά σε 540.000 οικιακούς καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.

Παράλληλα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα συνεχίσει να προσφέρει έκπτωση ύψους 20 ευρώ ανά θερμική MWh, για όλη τη μηνιαία κατανάλωση στους πελάτες της.  Συνολικά, το όφελος για τα νοικοκυριά ανέρχεται σε 40 ευρώ ανά θερμική MWh τον Φεβρουάριο.

Συνεχίζεται η επιδότηση των λογαριασμών Φυσικού Αερίου και τον Φεβρουάριο σε όλους τους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων. Η επιδότηση θα ανέλθει σε 20 ευρώ ανά θερμική MWh για όλους του παρόχους και για το σύνολο της  μηνιαίας κατανάλωσης.

 

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δείτε τις τιμές ρεύματος στα χρωματιστά τιμολόγια ανά πάροχο για τον Ιανουάριο 

Δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Ιανουάριο, συγκεντρωτικά…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δείτε τους τιμοκατάλογους για τα προϊόντα στο «καλάθι του νοικοκυριού» σε κάθε σούπερ μάρκετ

Στη διεύθυνση https://e-katanalotis.gov.gr/householdBasket αναρτήθηκαν οι τιμοκατάλογοι για τα προϊόντα που συνθέτουν το «καλάθι του νοικοκυριού». Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα…