Θάφτηκε η Άσσος της Κεφαλονιάς κάτω από τόνους πέτρες! Συγκλονίζουν οι εικόνες!

Η Άσσος…το κόσμημα της Κεφαλονιάς , ένα από τα γραφικότερα χωριά του νησιού, γνωστό παγκοσμίως….δεν υπάρχει πια. Ο “Ιανός” την έσβησε από το …χάρτη….
Οι εικόνες συγκλονίζουν….Αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω από τις πέτρες, σπίτια καταστράφηκαν, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στα κατεστραμμένα σπίτια τους….
Καταστήματα γκρεμίστηκαν…. σκάφη διαλύθηκαν και δέντρα ξεριζώθηκαν….
Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική, με τους κατοίκους να νιώθουν ανήμποροι να σώσουν τις περιουσίες τους….
Στην περιοχή βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έλεγξε με ελικόπτερο τις ζημιές που άφησε πίσω του ο σαρωτικό κυκλώνας “Ιανός”, ενώ μετά τη σύσκεψη που είχε με φορείς του νησιού δήλωσε τα εξής:
«Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και για λίγα λόγια, ασχοληθήκαμε με λεπτομέρειες για ζητήματα που αφορούν την άμεση αποκατάσταση και την επιστροφή στην κανονικότητα για το νησί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν στην σύσκεψη όπου τόνισε ότι «λεπτομέρειες που αφορούν τα δίκτυα ηλεκτρισμού, στα δίκτυα της ύδρευσης, τα ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση των οδικών δικτύων ήταν στην βασική ατζέντα της συζήτησης μας».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε ότι «έχουμε κάνει μια σημαντική πρόοδο και έχουμε δημιουργήσει όλα εκείνα τα δεδομένα ώστε η Κεφαλονιά να επιστρέψει στην κανονικότητα της».

Μπορεί να σας αρέσουν