Καθημερινός ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς! (Φωτορεπορτάζ)

Ασφυκτικά γεμάτα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  ειδικά  τις ώρες αιχμής .Όπως βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες του xrisima.gr παρά τις σχετικές συστάσεις των αρμοδίων, σε λεωφορεία ,τρένα και μετρό δεν πέφτει καρφίτσα, καθώς τα δρομολόγια δεν  έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που να εξυπηρετούν τον όγκο των επιβατών που μετακινούνται προς τις δουλειές τους.

Στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, οι περισσότεροι επιβάτες φορώντας  μάσκα ,προσπαθούν να μην έρθουν σε επαφή με τον διπλανό τους πράγμα σχεδόν αναπόφευκτο .Οι θέσεις των καθήμενων έχουν μειωθεί  για να κρατούνται οι αποστάσεις ωστόσο οι όρθιοι επιβάτες συνωστίζονται στους στενούς διαδρόμους των συρμών.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών για τα νέα μέτρα και τις ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, συστήνεται στους άνω των 65 να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στα λεωφορεία και στους συρμούς  ,ενώ γίνεται σαφές ότι θα γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι με rapid test του ΕΟΔΥ στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παράλληλα, από  χτες Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου προβλέπονται και ευέλικτα ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης σε δημόσιο και ειδικό τομέα, ένα μέτρο που αποσκοπεί και στον περιορισμό του συνωστισμού στις συγκοινωνίες.
Ωστόσο αυτές οι εικόνες με δρομολόγια  συρμών και λεωφορείων να έχουν χρονικές καθυστερήσεις αμβλύνουν το πρόβλημα και σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν στον περιορισμό της διασποράς.

 

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι προβληματισμοί των εκπαιδευτικών σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και την ενδεχόμενη παράταση της σχολικής χρονιάς

Η προστασία της δημόσιας υγείας πρέπει να αποτελέσει κυρίαρχο παράγοντα δηλώνει ο Ταμίας και υπεύθυνος Τύπου της Διδασκαλικής…