Μπλόκο… από τους κατοίκους στην ανακατασκευή του ΚΥΤ Μόριας! Έστησαν οδοφράγματα! Ακόμη και σε νεκροταφείο κοιμήθηκαν οι μετανάστες!(φωτορεπορτάζ)

“Καζάνι που βράζει” θυμίζει η Λέσβος μετά από δύο εφιαλτικές μέρες και νύχτες, όπου η Μόρια παραδόθηκε στη φωτιά.

Ο  δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης μαζί με κατοίκους της περιοχής, έχουν στήσει οδοφράγματα στους δρόμους, στην περιοχή της Λάρσου, και έχουν τοποθετήσει οχήματα του Δήμου στη μέση, ε[επιχειρώντας έτσι  να εμποδίσουν τη διέλευση μηχανημάτων του στρατού που έχουν προορισμό το ΚΥΤ της Μόριας για την ανακατασκευή του.
Σε ανακοίνωση του Δήμου που έχει ως τίτλο Μόρια-Ώρα μηδέν αναφέρεται ότι:
“Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, ασπαζόμενος την αγανάκτηση των δημοτών για την παρούσα κατάσταση και τηρώντας απαρέγκλιτα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συνεχίσει να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις για το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας, εμμένοντας στην απόφαση «καμία δομή στη Λέσβο».
Ο Δήμαρχος καλεί όποιον θέλει και μπορεί να βρεθεί το πλάι του, ώστε να συνδράμει και εκείνος στην κρίσιμη αυτή στιγμή, που μπορεί να σηματοδοτήσει το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας”.

Εντωμεταξύ χιλιάδες μετανάστες που έμειναν άστεγοι μετά τη φωτιά που κατέκαψε τον καταυλισμό, κοιμήθηκαν σε χωράφια, δρόμους, ακόμη και σε νεκροταφεία.

Το κλίμα στο νησί παραμένει εκρηκτικό, ενώ το υπουργείο Μετανάστευσης με ανακοίνωσή του ενημέρωσε πως μέσα στην ημέρα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη στέγαση αρχικά των οικογενειών και των ευάλωτων του ΚΥΤ της Μόριας. Καταλήγει δε λέγοντας ότι “Αυτονόητα εκβιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές”.