Οι άθλιες συνθήκες υγιεινής και τα κρούσματα κορωνοϊού έβαλαν σε καραντίνα 3 δομές προσφύγων!

Υγειονομικός αποκλεισμός στις δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων της Μαλακάσας, του Σχιστού και του Ελαιώνα μπαίνει μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες 3 άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό στο Σχιστό, 2 στη Μαλακάσα και ένα στον Ελαιώνα , ενώ 17 είναι τα κρούσματα στο ΚΥΤ της Μόριας μετά τον έλεγχο 1600 δειγμάτων, ο οποίος αναμένεται να επαναληφθεί.

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Η απόφαση ελήφθη μετά την   έκτακτη σύσκεψη στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, όπου συζητήθηκε η  λήψη μέτρων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου, καθώς και εφαρμογή των αντίστοιχων πρωτοκόλλων για τις δομές αυτές.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του γενικού γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνου Λογοθέτη, του διοικητή Πρώτης Υποδοχής, Τάσου Μαντάγαρη, και του προϊσταμένου Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, Σπύρου Σαπουνά, σχετικά με την αντιμετώπιση των περιπτώσεων COVID-19 σε δομές προσφύγων και μεταναστών της χώρας.

Εντωμεταξύ τραγική παραμένει η κατάσταση στην Πλατεία Βικτωρίας όπου κάθε βράδυ κοιμούνται 100 οικογένειες προσφύγων με παιδιά. Πρόκειται για άτομα που ήρθαν από τη Μόρια στην Αθήνα, οι οποίοι δεν έχουν πλέον δικαίωμα παραμονής στις δομές των νησιών.

Μπορεί να σας αρέσουν