Ο τουρισμός πέφτει….και τα κρούσματα ανεβαίνουν στη Ζάκυνθο! Από τα 25 τεστ καθημερινά τα 4 θετικά!

Ανεξέλεγκτη μοιάζει η κατάσταση με τα κρούσματα κορωνοϊού στη Ζάκυνθο, παρά τα αυξημένα περιοριστικά μέτρα που ξεκίνησαν από το περασμένο Σάββατο…
Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που έχει καταγραφεί στο νησί έχει ανησυχήσει τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Ζακύνθου, που νιώθουν ανοχύρωτοι μπροστά στην απειλή του ιού.
 Όπως επισημαίνουν καθημερινά γίνονται 25-30 τεστ στους δύο μοριακούς αναλυτές του νοσοκομείου και από αυτά τα 3-4 βγαίνουν θετικά και αφορούν τουρίστες και επαγγελματίες σε τουριστικές επιχειρήσεις. Αυτό όμως που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία λένε είναι ότι οι δειγματοληψίες που γίνονται από τον ΕΟΔΥ δε στέλνονται για έλεγχο στο νοσοκομείο που δίνει αποτελέσματα μέσα σε μία ώρα αλλά στην Αθήνα στο Ινστιτούτο Παστέρ, όπου ανακοινώνονται οι θετικοί μέσα σε 2-4 μέρες.
 “Μέχρι τότε όμως τι γίνεται; Οι ύποπτοι…για κορωνοϊό κυκλοφορούν κανονικά στο νησί και απομονώνονται αφού πρώτα διασπείρουν το ιό…Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τουρίστριας που μετά από τεστ μπήκε σε πλοίο που έκανε κρουαζιέρα μαζί με δεκάδες άλλα άτομα και εκεί ειδοποιήθηκε ότι είναι θετική στον ιό…” λένε όσοι καταγγέλλουν την τραγική κατάσταση στο νησί…
 
Οι εργαζόμενοι ζητούν αύξηση του προσωπικού ώστε να γίνονται εξετάζονται και τα τεστ του ΕΟΔΥ στο νοσοκομείο. Θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση σε λιμάνι και αεροδρόμιο, μετά και τους 11 Βρετανούς τουρίστες που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό κατά την επιστροφή στη χώρα τους.
 
Ζητούν επίσης τακτικά τεστ σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς μόνο το μήνα Αύγουστο μολύνθηκαν από τον ιό περισσότεροι από 100 υγειονομικοί…”Είναι επικίνδυνο να δουλεύουμε χωρίς μέσα ατομικής προστασίας. Είναι επικίνδυνο να μην γίνονται μαζικοί προληπτικοί έλεγχοι στη κοινότητα, και να μην ανακοινώνεται ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων σε κάθε περιοχή” λένε χαρακτηριστικά….
Μπορεί να σας αρέσουν