Ποιες μητέρες πρέπει να κάνουν νέα αίτηση για 9μηνη άδεια – Αναλυτικές οδηγίες

Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων για την επέκταση της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας από 6 σε 9 μήνες, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Την δήλωση πρέπει να υποβάλουν όλες οι δικαιούχοι, με ημερομηνίες έναρξης της ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας από τις 26/05/2022 έως και τις 24/11/2022, ανεξάρτητα αν έχουν ήδη στείλει σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα ή αν έχουν υποβάλει σχετική δήλωση στις υπηρεσίες της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να αναφέρουν στη δήλωση πότε έλαβαν ή θα λάβουν την επέκταση της ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας, δηλαδή:

  • είτε σε συνέχεια της αρχικής λήξης της
  • είτε μετά την παρεμβολή κανονικής άδειας έτους 2022
  • είτε μετά τη μεσολάβηση πραγματικής εργασίας στον εργοδότη, καταγράφοντας και τα ακριβή χρονικά διαστήματα κανονικής αδείας ή πραγματικής εργασίας.

Συγκεκριμένα, η συνημμένη υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να δηλώνει:

«Επιθυμώ την επέκταση της Ειδικής Παροχής Προστασίας της Μητρότητας: σε συνέχεια από την αρχική λήξη αυτής ή μετά την παρεμβολή της κανονικής άδειας του έτους 2022, η οποία ελήφθη ή θα ληφθεί από ……. έως ……. ή μετά τη μεσολάβηση πραγματικής εργασίας στον εργοδότη από ……. έως …….».

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://www.dypa.gov.gr/.

Υποβάλετε εδώ τη δήλωση με τους κωδικούς TaxisNet

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ψηφιακά αναλφάβητη η τρίτη ηλικία – 7 στους 10 ηλικιωμένους αδυνατούν να κατανοήσουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές εξηγεί o Οικονομολόγος Παναγιώτης Καλόφωνος

H τρίτη ηλικία δυσκολεύεται αρκετά να εξοικειωθεί με το διαδίκτυο και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές καταδεικνύει έρευνα της Ένωσης…