Ποιοι εμβολιασμοί ξεκινούν σήμερα και ποιοι ακολουθούν!

Με περισσότερα από 1.800 εμβολιαστικά κέντρα, καθώς τις επόμενες ημέρες στα 1.517 που λειτουργούν εντός του ΕΣΥ, θα προστεθούν και τουλάχιστον 300 κέντρα εμβολιασμού σε ιδιωτικές δομές υγείας, η εμβολιαστική εκστρατεία «Ελευθερία» κερδίζει έδαφος έναντι του κορωνοϊού.

Η πρόσβαση των πολιτών ηλικίας 30-44 χρόνων σε όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια το επόμενο 15νθήμερο και ο καθολικός εμβολιασμός στη νησιωτική χώρα θεωρείται ότι θα επιταχύνουν θεαματικά τη θωράκιση του πληθυσμού.

Στόχος οι 5,6 εκατομμύρια εμβολιασμοί μέχρι τέλη Μαΐου.

Παράλληλα εξελίσεται το πρόγραμμα ανοσοποίησης των νησιών «Γαλάζια Ελευθερία». Σε 40 νησιά έχει ήδη ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός, ενώ σε 19 νησιά ξεκινάει από σήμερα η χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson.

Τα 19 νησιά είναι:

Ρόδος
Κέρκυρα
Λέσβος
Χίος
Ζάκυνθος
Σαλαμίνα
Κεφαλονιά
Κως
Σάμος
Λευκάδα
Σύρος
Νάξος
Σαντορίνη
Λήμνος
Κάλυμνος
Θάσος
Μύκονος
Πάρος
Αίγινα

«Κινούμαστε πολύ πιο γρήγορα από τους αρχικούς σχεδιασμούς στο άνοιγμα των εμβολιαστικών ομάδων, αλλά και στα κέντρα εμβολιασμού» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σειρά επίκαιρων ερωτήσεων βουλευτών στην ολομέλεια της Βουλής.

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα”μαϊμού” γυαλιά αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό!Εξηγεί ο Αντιπρόεδρος Οπτικών Θεσσαλίας Βασίλης Παπαϊωάννου

Το ανοσοποιητικό σύστημα σύμφωνα με τους γιατρούς αποτελεί “φύλακα” προστασίας από τον κορωναϊό, και είναι η κύρια γραμμή…