Ποιοι θα πάρουν 15 Μαρτίου προκαταβολή της εκκρεμούς επικουρικής σύνταξης 

Στην έκδοση 43.000 επικουρικών συντάξεων -σε σύνολο 80.000 που εκκρεμούσαν επί μήνες ή και χρόνια και για τις οποίες έχει ήδη εκδοθεί η κύρια σύνταξη- προχώρησε ο ΕΦΚΑ το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στις 15 Μαρτίου -με εμβόλιμη πληρωμή- πρόκειται να καταβληθεί η προκαταβολή επικουρικής σύνταξης που θεσμοθετήθηκε έπειτα από σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Δικαιούχοι είναι ασφαλισμένοι για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί η επικουρική σύνταξη και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το ακριβές πλήθος των δικαιούχων προκαταβολής επικουρικής σύνταξης θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι σχετικοί έλεγχοι.

Αν κάποιοι ασφαλισμένοι δεν λάβουν την προκαταβολή της επικουρικής σύνταξης στις 15 Μαρτίου, αυτό θα οφείλεται στους εξής λόγους:

• Δεν πληρούν σωρευτικά τις προϋποθέσεις να λάβουν την προκαταβολή (τουλάχιστον 15 έτη επικουρικής ασφάλισης, προηγούμενη έκδοση κύριας σύνταξης κ.λπ.) ή
• οι αιτήσεις λήψης επικουρικής έχουν ορισμένα νομικά ή τεχνικά προβλήματα για τα οποία οι Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ θα έρθουν σε επικοινωνία με τους ασφαλισμένους προκειμένου να αντιμετωπιστούν ή
• έχουν εκδοθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου οι οριστικές επικουρικές συντάξεις τους και οι εν λόγω ασφαλισμένοι θα τις λάβουν το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου μαζί με τα αναλογούντα αναδρομικά.

Μπορεί να σας αρέσουν