Πώς θα ψωνίζουμε από τη Δευτέρα

Το λιανεμπόριο ανοίγει τη Δευτέρα αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού και SMS στο 13032, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με τη χρήση του συγκεκριμένου κωδικού αυστηρά για τρεις ώρες και μόνο μία φορά ανά 24ωρο.

Οι μέθοδοι για τα ψώνια είναι δύο: Μέσω click in shop και μέσω click away.

Συγκεκριμένα, με το SMS στο 13032 θα επιτρέπεται το click away και το click in shop στα μικρά καταστήματα, όχι όμως στα εμπορικά κέντρα, το άνοιγμα των οποίων θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Επιπροσθέτως, θα ισχύει και ο κανόνας του ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να φορούν τις απαραίτητες μάσκες και να τηρούν τις προβλεπόμενες ασφαλείς αποστάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι για να επισκεφθεί ένας πολίτης κάποιο εμπορικό κατάστημα θα πρέπει να έχει κλείσει ραντεβού με το ίδιο το κατάστημα. Αφού του αποσταλεί το SMS επιβεβαίωσης για την ώρα του ραντεβού, στη συνέχεια θα μπορεί να αποστείλει το SMS στο 13032.

Ο αριθμός 13032 έχει δημιουργηθεί ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου, με στόχο να ελέγξει τη μετακίνηση των πολιτών σε καταστήματα λιανεμπορίου.

Στέλνοντας ονοματεπώνυμο και διεύθυνση στον συγκεκριμένο αριθμό, λαμβάνετε ένα μήνυμα που αναφέρει: «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

Μπορεί να σας αρέσουν