Σε υπόγειο χωρίς παράθυρα…νηπιαγωγείο με 18 παιδιά! Στον εισαγγελέα ανηλίκων οι γονείς!(φωτορεπορτάζ)

Σοκάρουν οι εικόνες της υπόγειας αίθουσας όπου το φως μπαίνει στην κυριολεξία από χαραμάδες, και που εν έτει 2020 αποτελεί το χώρο που κάνουν μάθημα 18 παιδιά νηπιαγωγείου…
Πρόκειται για το 25ο νηπιαγωγείο με 70 μαθητές το οποίο συστεγάζεται με το 29ο Δημοτικό στη Χαριλάου. Οι γονείς φωτογράφισαν το “κρυφό σχολειό” ….που αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους, το οποίος όπως λένε “βλέπει” φως από…φεγγίτες και το οποίο πλημμυρίζει κάθε φορά που βρέχει, και σήμερα θα καταθέσουν τις εικόνες στον εισαγγελέα ανηλίκων , ζητώντας την παρέμβασή του για να τελειώσει η ταλαιπωρία τους.
“Ήθελα να ήξερα και ρωτάω ως γονιός και ως πολίτης τι θα έκανε ο καθένας από αυτούς αν το παιδί του έπρεπε να κατέβει 18 σκαλιά για να είναι ένα υπόγειο η πρώτη του εικόνα από το δημόσιο ελληνικό σχολείο. Θα το άντεχε”;  Αυτό επισημαίνει προς την Πολιτεία, και με επίκαιρη ερώτησή του, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης,   που δίνει και τη φωτογραφία της σκοτεινής εξόδου κινδύνου των παιδιών…
“Στο 25ο Νηπιαγωγείο που συστεγάζεται με το 29ο Δημοτικό στην Χαριλάου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης τοποθέτησε κοντέινερ kibo για τρία τμήματα προνηπίων και νηπίων. 18 παιδάκια, 18 αγγελούδια επειδή δεν χώρεσαν, κατεβαίνουν 18 σκαλιά για μια υπόγεια αίθουσα χωρίς αερισμό και φυσικό φως. Όλα αυτά μαζί και με την καταστροφή και συρρίκνωση της αυλής και των μπασκετών που είχαν βάλει με έξοδα τους οι γονείς” λέει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.
Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σχολείο έχουν πιάσει δουλειά οι μπουλντόζες για να ξηλώσουν το γήπεδο μπάσκετ,  προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για να μπουν προκατασκευασμένες αίθουσες που θα στεγάσουν τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Μέχρι τότε όμως τα 18 νήπια….κάνουν μάθημα στο υπόγειο, κάτω από πρωτοφανείς και τραγικές συνθήκες.
Μπορεί να σας αρέσουν