Τελευταία ημέρα για διορθώσεις-αλλαγές στο Ε9

Μέχρι σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, τα μεσάνυχτα η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι ανοικτή έτσι ώστε οι φορολογούμενοι να προχωρήσουν σε αλλαγές στην περιουσιακή τους κατάσταση που αφορούν τα ακίνητα, ενημερώνοντας το Ε9.

Εν συνεχεία η πλατφόρμα θα κλείσει προκειμένου να «τρέξει» την εκκαθάριση του νέου ΕΝΦΙΑ, του οποίου τα εκκαθαριστικά εκτιμάται ότι θα φτάσουν στα χέρια των ιδιοκτητών ακινήτων προς τα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Η πλατφόρμα του Ε9 θα ανοίξει ξανά μέσα στον Μάιο για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων από τους φορολογούμενους που θα διαπιστώσουν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους τα οποία θα έχουν «φουσκώσει» τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Οι διορθώσεις, προσθήκες, διαγραφές στο Ε9 μπορούν να γίνουν εμπρόθεσμα μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2023 και η εξόφληση του φόρου μπορεί να γίνει σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις όχι μικρότερες των 10 ευρώ μέχρι και την 29η Φεβρουαρίου 2024. Δηλαδή ακόμη και μετά την έκδοση του λογαριασμού του νέου ΕΝΦΙΑ μπορούν να γίνουν αλλαγές στην περιουσιακή εικόνα των φορολογούμενων οι οποίες ενδεχομένως θα «ξεφουσκώσουν» το εκκαθαριστικό.

Μπορεί να σας αρέσουν