Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα της τέταρτης δόσης εμβολιασμού για τους 30-59

Από την προσεχή Δευτέρα 27 Ιουνίου η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για εμβολιασμό θα ανοίξει για όλους τους πολίτες άνω των 30 χρόνων.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια τέταρτη δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με τέταρτη δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν.

Ειδικότερα, η σύσταση αφορά σε πραγματοποίηση τέταρτης δόσης τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την τρίτη δόση. Επιπλέον, σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά την τρίτη δόση δεν προτείνεται να κάνουν την τέταρτη.

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ημερολόγιο των εμβολιασμών

Επιταχύνεται το πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία». Την Τετάρτη 21 Απριλίου, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατέβασε “ρολά” το ΑΧΕΠΑ-14 γιατροί και νοσηλευτές θετικοί στον κορωνοϊό! Σε καραντίνα το προσωπικό της παθολογικής κλινικής!

Μετά την εμφάνιση 14 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές στην Α’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού…