Χωρίς καθαρίστριες τα σχολεία! “Παίρνουν μέτρα για τον κορωνοϊό άλλα όχι για την υγιεινή” λένε- Στα “κάγκελα” οι γονείς!

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία όλης της χώρας…εν καιρώ κορωνοιού και οι καθαρίστριες δεν έχουν λάβει ακόμη το πράσινο φώς για να μπουν στις σχολικές δομές.
“Άλλα χρόνια στη 1 Σεπτέμβρη μπαίναμε στα σχολεία, τώρα έχει ο μήνας 8 και ακόμη είμαστε εκτός, και από ότι καταλαβαίνω ούτε αύριο θα μπούμε, ούτε την Πέμπτη.Στο Δήμο Αιγάλεω που είμαι εγώ ακόμη μαζεύουμε δικαιολογητικά. Δεν ξέρω τι μέτρα προστασίας έχουν πάρει για τον κορωνοϊό αλλά για την καθαριότητα δεν έχουν πάρει” μας λέει η Πρόεδρος του Σωματείου καθαριστριών δημοσίων σχολείων Α’ & Β’ θμιας Εκπαίδευσης Αττικής Λεμονιά Πασχαλίδου.
Τόνισε δε ότι “ Η υπουργός μας είπε χθες ότι οι Δήμοι φταίνε για τις διαδικασίες που αργούν. Περιμένουμε να μπούμε και να κάνουμε το έργο μας, να φροντίσουμε για την υγιεινή των παιδιών σαν να είναι τα δικά μας παιδιά. Ελπίζω να κληθούμε άμεσα και όχι την ημέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία, γιατί πείτε μου τι θα προλάβουμε να κάνουμε;”
Στα…κάγκελα οι γονείς
Εντωμεταξύ, επιστολή προς τον Αντιδήμαρχο Αθηναίων έστειλαν οι γονείς του νέου συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις στην τοποθέτηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, επισημαίνοντας τα εξής:

“Πληροφορηθήκαμε ότι το νεοπροσληφθέν προσωπικό καθαριότητας θα τοποθετηθεί στις σχολικές μονάδες μέχρι το τέλος της επόμενης βδομάδας. Με δεδομένο ότι τα σχολεία ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου η τοποθέτηση προσωπικού καθαριότητας τέλος της εβδομάδας, δηλαδή 10-11 Σεπτεμβρίου, συνεπάγεται την προσέλευση των παιδιών σε ένα σχολείο που έχει να καθαριστεί από τη λήξη σύμβασης της προηγούμενης καθαρίστριας, δηλαδή από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Τα δε σχολεία είναι ανοιχτά με παρουσία των δασκάλων από την 1η Σεπτεμβρίου.

Αντιλαμβάνεστε ότι όλο αυτό το διάστημα τα σκουπίδια σε προαύλιους χώρους, οι τουαλέτες που έχουν πρόβλημα, όπως θα έχετε διαβάσει και σε προηγούμενα υπομνήματά μας, η σκόνη και τα απορρίμματα στο εσωτερικό του σχολείου κ.ο.κ. σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζουν ένα καθαρό και υγειονομικά ασφαλές περιβάλλον. Η παρουσία, λοιπόν, ενός/μίας υπαλλήλου καθαριότητας στο σχολείο μία-δύο μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξασφαλίσει τον άρτιο καθαρισμό του σχολείου, δημοτικού και νηπιαγωγείου.

Αν δε το προσωπικό τοποθετηθεί Παρασκευή, 11/9, σημαίνει ότι απλώς το σχολείο δε θα καθαριστεί καθόλου! Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να προχωρήσετε σε όλες εκείνες τις ενέργειες για τον έγκαιρο και επαρκή καθαρισμό του σχολείου και των προαύλιων χώρων του, διαφορετικά η προσέλευση των παιδιών στο σχολείο κρίνεται επικίνδυνη.

Επιπλέον, με αφορμή τα παραπάνω θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τον αριθμό των υπαλλήλων καθαριότητας που θα προσέλθουν στο σχολείο και το ωράριο εργασίας τους, ώστε να γνωρίζουμε αν επαρκούν για τον καθαρισμό του σχολείου κατά τη λειτουργία τόσο του κανονικού όσο και του ολοήμερου προγράμματος.

Παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας. Ειδικά τη φετινή χρονιά η καθαριότητα των σχολείων αποτελεί μείζον ζήτημα όχι μόνο για τα μέλη της σχολικής κοινότητας, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία. Ας δείξουμε όλοι και όλες, λοιπόν, την υπευθυνότητα που μας αντιστοιχεί”.

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρολά σήμερα στο Δημόσιο

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, από τις 10.00 μέχρι και την εκάστοτε λήξη του ωραρίου, όλες…