Χωρίς μάσκες από σήμερα! Οι μοναδικές εξαιρέσεις

Από σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουνίου, καταργείται το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Η άρση της υποχρεωτικότητας θα ισχύει έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2022, οπότε και αναμένεται νέα απόφαση με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

Η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας καταργείται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους (σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα), σε αεροπλάνα, αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία.

Ωστόσο, η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας, όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν.

Με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Η μοναδική περίπτωση που η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική από μαθητές και φοιτητές είναι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδίως από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες.

 

 

Μπορεί να σας αρέσουν