Όλα όσα αλλάζουν από το Σάββατο για διασκέδαση, τηλεργασία, γήπεδα και σχολικές εκδρομές

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έδωσε το “πράσινο φως” για μερική χαλάρωση των μέτρων.

Μία σημαντική αλλαγή έρχεται για τα καταστήματα εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης, καθώς θα επιτρέπονται και πάλι οι όρθιοι πελάτες.

Όσον αφορά στα γήπεδα, η χωρητικότητα αυξάνεται από το 10% – που ισχύει μέχρι τώρα- στο 50%, ωστόσο θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Η τηλεργασία θα εφαρμόζεται στο 20% στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Όσον αφορά στις σχολικές εκδρομές, από την ημερομηνία έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, θα επιτρέπεται η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας. Από την 1η Μαρτίου θα επιτρέπονται και οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές, στις οποίες εκπαιδευτικοί και μαθητές -εμβολιασμένοι και μη- θα πρέπει να κάνουν rapid test 48 ώρες πριν από την αναχώρηση. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self/ rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ.

 

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

“Μαύρη”περίοδος για τα καταστήματα του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας- Μηδενικά τα ταμεία λέει ο Πρόεδρος του ΕΣΑ Σταύρος Καφούνης

Για μια “μαύρη” περίοδο στα ταμεία των καταστημάτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, όπως καταγράφεται και σε πρόσφατη…