ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πόσο κοστίζουν οι διασώσεις

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε την Βουλή για το κόστος των επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Την ευκαιρία να παρουσιάσει λεπτομερή στοιχεία του έδωσε ερώτηση της Φωτεινής Πιπιλή, και ο Υπουργός παρουσίασε κόστη εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργού η Πολεμική Αεροπορία έκανε συνολικά 185 αποστολές, συμπληρώνοντας 358,7 ώρες πτήσης και το συνολικό κόστος πτήσεων ανήλθε στα 1.440.933,54 ευρώ, το Πολεμικό Ναυτικό σε μία οχταετία με μονάδες επιφάνειας, δηλαδή πολεμικά πλοία, πραγματοποίησε 42 συνολικά αποστολές / επιχειρήσεις με αντίστοιχο κόστος 1.798.526,94 ευρώ ενώ έκανε και με ελικόπτερα τύπου S-70 52 αποστολές / επιχειρήσεις με αντίστοιχο κόστος 971.650,28 €. Ο δε Στρατός Ξηράς κατά την περίοδο 2010-2019 συνέδραμε σε 16 περιστατικά Ε-Δ, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 45.902.39 ευρώ.

Η Βουλευτής με την ερώτηση της ζητούσε να μάθει αν ο σχετικός λογαριασμός θα πηγαίνει σε όσους «ανεύθυνα και επιπόλαια» όπως ανέφερε προκαλούν την κινητοποίηση των Ε.Δ.

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα επιχορήγησης εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου σε κατοικίες από 65% μέσω του ΕΣΠΑ, για την αντικατάσταση υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου

Στο πλαίσιο αυτό, πολύ πρόσφατα ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΝ η έναρξη του δεύτερου κύκλου προγράμματος επιχορήγησης για την…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ένας πάνω στον άλλο στη συναυλία που διέσπειρε τον κορωνοϊό στον οίκο ευγηρίας!Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα και οι θάνατοι! (φωτορεπορτάζ)

Δεν έπεφτε καρφίτσα στη συναυλία στη Χανιώτη Χαλκιδικής, που ξεκίνησε να είναι η αρχή του…κακού για απανωτά κρούσματα…