Αυξάνονται δραματικά τα θύματα του φονικού ιού! Κρούσματα σε 24 χώρες! Η συγκλονιστική μαρτυρία του Έλληνα που βρίσκεται σε καραντίνα στη Γαλλία!

Άλλοι 57 άνθρωποι πέθαναν από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο στην Κίνα , φτάνοντας τους 361 νεκρούς στην ασιατική χώρα, ενώ υπήρξε και το πρώτο θύμα της επιδημίας στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Φιλιππίνες.

Με τον αριθμό αυτό ξεπεράστηκε ο αριθμός των θυμάτων από την επιδημία του SARS που είχε ξεσπάσει το 2002, όταν και πέθαναν 349 άνθρωποι.

Παράλληλα, οι αρχές στη χώρα ανακοίνωσαν πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 17.205, με τα νούμερα να πολλαπλασιάζονται όλο και πιο γρήγορα, όσο περνάνε οι μέρες.

Ο κοροναϊός 2019-nCoV, που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, έχει επιβεβαιωθεί πως έχει εξαπλωθεί σε 24 χώρες.

Ο Αλεξ Ζαχάρ, ο Έλληνας που γύρισε πίσω στην Ευρώπη με το αεροσκάφος που προσγειώθηκε στη Γαλλία, εξομολογείται τις στιγμές που πέρασε στην πόλη Γουχάν.

«Μας είχαν με μάσκα στο αεροπλάνο και ήταν γιατροί γύρω μου. Θα με κρατήσουν εδώ για 14 μέρες πριν μπορέσω να ταξιδέψω, αλλά όταν μπορέσω να φύγω το σχέδιο μου είναι να έρθω στην Αθήνα. Δεν έχω κανένα σύμπτωμα αλλά θα μας κρατήσουν ούτως ή άλλως σε καραντίνα. Καλύτερα αυτό από το να μέναμε στη Γουχάν. Η γυναίκα μου είναι εδώ μαζί μου είναι οκτώ μηνών έγκυος, δεν μπορούσαμε να κάτσουμε παραπάνω. Αν δεν είχαμε τους Έλληνες διπλωμάτες να μας βοηθήσουν θα ήμουν ακόμα εκεί με τη γυναίκα μου η οποία είναι οκτώ μηνών και ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση, έπρεπε να φύγουμε γρήγορα».

Ο κ. Ζαχάρ θα παραμείνει σε καραντίνα για τις επόμενες 14 μέρες μέχρι να εξακριβωθεί εάν έχει προσβληθεί από τον ιό.

Δείτε όλα όσα είπε στο ΣΚΑΪ

Μπορεί να σας αρέσουν