Χαμός στο διαδίκτυο με δημοσίευμα: «Γνώριζαν για τον κορονοϊό» – Ποια είναι η εξήγηση

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μία ανάρτηση που προσπαθεί να αποδείξει ότι πίσω από την έξαρση του κορονοϊού κρύβεται κάποιου είδους συνωμοσία, με ιδιοτελή «σκοτεινά» κίνητρα.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, στην ετικέτα του γνωστού καθαριστικού Dettol υπάρχει μία αναφορά στον κορονοϊό, και αυτό παρά το γεγονός ότι η εν λόγω παρτίδα παρήχθη τον Οκτώβριο του 2019. Το δημοσίευμα δηλαδή υπονοεί ότι «κάποιοι» γνώριζαν -αν δεν ενορχήστρωσαν- για την επιδημία του κορονοϊού.

Η απάντηση βέβαια είναι εξαιρετικά απλή. Όπως φαίνεται, στην ετικέτα του Dettol απαριθμούνται τα βακτήρια και οι ιοί που εξουδετερώνει, σύμφωνα με τους παρασκευαστές του, το εν λόγω καθαριστικό.

Στα βακτήρια λοιπόν συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα E Colli, Listeria και Salmonella. Ως προς τους ιούς που εξουδετερώνει, αναφέρεται ο Η1Ν1 (ο ιός της κοινής γρίπης), ο «ανθρώπινος κορονοϊός» και ο RSV (αναπνευστικός συγκυτιακός ιός).

Ο κορονοϊός δε δεν αποτελεί καινούργιο φαινόμενο, αλλά πρόκειται για μια «οικογένεια» ιών που προσβάλλουν θηλαστικά και πτηνά. Ο SARS και ο MERS εντάσσονται στην οικογένεια των κορονοϊών.

Η επιδημία του κορονοϊού που ξεκίνησε φέτος από την πόλη Ουχάν της Κίνας αποτελεί μία επικίνδυνη μετάλλαξη του κοινού ιού, η οποία φέρεται να έλαβε χώρα λόγω των άθλιων συνθηκών υγιεινής στην αγορά άγριων ζώων της κινεζικής μεγαλούπολης.

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιατί δεν προχωράει το πρόγραμμα “Συν-Εργασία”; Πως εντάσσονται οι επιχειρήσεις στο μηχανισμό; Η νομική σύμβουλος του Επιμελητηρίου Λάρισας Μαρία Γαλλιού εξηγεί

  Για το χρονικό διάστημα από 15.6.2020 έως 15.10.2020 και με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας ισχύει ο…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ψηφιακά αναλφάβητη η τρίτη ηλικία – 7 στους 10 ηλικιωμένους αδυνατούν να κατανοήσουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές εξηγεί o Οικονομολόγος Παναγιώτης Καλόφωνος

H τρίτη ηλικία δυσκολεύεται αρκετά να εξοικειωθεί με το διαδίκτυο και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές καταδεικνύει έρευνα της Ένωσης…