Χαρίτσης: Μας προετοιμάζουν για άρση της προστασίας πρώτης κατοικίας

«Η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδη, ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας ‘είναι επιζήμια’, δείχνει την κατεύθυνση στην οποία σκοπεύει να κινηθεί η κυβέρνηση» εκτίμησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης .

Μιλώντας στον Alpha 98,9 ο κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι «η ΝΔ αντί να μεριμνήσει, προχωρά σε ανάλγητες δηλώσεις προετοιμασίας του κοινωνικού συνόλου για την πλήρη άρση της προστασίας και έκρηξη πλειστηριασμών και εξώσεων –δηλώσεις που φυσικά δεν έκανε προεκλογικά».

Ο εκπρόσωπος Τύπου υπενθύμισε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχη με ακραίους κύκλους από την πλευρά των δανειστών και εφάρμοσε ένα νόμο που παράτεινε την προστασία της πρώτης κατοικίας δύο φορέ;».

«Με τη λήξη αυτού του καθεστώτος, και ενώ βρισκόμαστε εκτός μνημονίων, η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να βρει μία λύση αλλά το “κόβει μαχαίρι” λόγω πιέσεων από τράπεζες και funds», εξήγησε.

Μάλιστα, ο Αλ.Χαρίτσης αναφέρθηκε και στις «κοινωνικές εντάσεις και τα προβλήματα που προέκυψαν σε χώρες όπως η Ισπανία, όπου δεν προστατεύτηκε η πρώτη κατοικία».

Μπορεί να σας αρέσουν