Ηλίας του 16ου: Η αλήθεια για τα πιο διάσημα.. χαστούκια του ελληνικού κινηματογράφου

Ηλίας του 16ου: Αξεπέραστες ήταν οι ερμηνείες του Θανάση Βέγγου, του Κώστα Χατζηχρήστου και άλλων πολύ σπουδαίων ηθοποιών. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές και αστείες σκηνές είναι η “φυγάδευση” του Βέγγου από το Αστυνομικό Τμήμα, από τον “πόλισμαν” Χατζηχρήστο, μετά την αποτυχία του κόλπου που έστηναν. Όπως είχε αποκαλύψει ο Χατζηχρήστος, τα χαστούκια που είχε ρίξει στον Βέγγο ήταν αληθινά..

Είχε πει σε συνέντευξή του: “Αν με ρωτήσεις πόσες ταινίες έχω κάνει, θα σου πω: 186. Γι’ αυτό δεν τις θυμάμαι όλες. Μία όμως θυμάμαι καλά και θα μου μείνει αξέχαστη, όχι τόσο γιατί ήταν μεγάλη επιτυχία, όσο για τα περιστατικά που συνέβησαν στη διάρκεια των γυρισμάτων της. Αυτή η ταινία «Ο Ηλίας του 16ου» με μένα και τον Θανάση Βέγγο. (…) Σκηνοθέτη είχαμε τον Αλέκο Σακελλάριο και οπερατέρ το φίλο μου Ντίνο Κατσουρίδη. Θυμάμαι σε αυτή την ταινία τα βάσανα που πέρασε ο Θανάσης εξαιτίας μιας σκηνής του έργου που έπρεπε να φάει ένα χαστούκι…”.

Και συνεχίζει: “Νομίζω πως ο Θανάσης είναι ένας πολύ μεγάλος ηθοποιός με τεράστια επιμονή και υπομονή. (…) Ήταν λοιπόν η σκηνή που εγώ έπαιζα έναν ψευτοαστυφύλακα κι ο Βέγγος έναν φουκαριάρη κακοποιό. Ήταν η σκηνή που έβγαλε και το περισσότερο γέλιο, αλλά και αυτή που ταλαιπώρησε τον μεγάλο μας ηθοποιό. Τον αρπάζω από το γιακά τον Βέγγο και αρχίζω τα χαστούκια, όπως έλεγε το σενάριο. Το πρόβλημα άρχισε όταν έπεσε το πρώτο χαστούκι. Τότε ο Βέγγος από τη δύναμη έφυγε από την κινηματογραφική μηχανή. Αρχίσαμε ξανά. Πάλι έφυγε από τη μηχανή. Φαπ. Μανούλα! Και άντε από την αρχή, φαπ. Μανούλα. Περίμενε κάθε λίγο και λιγάκι μετά από το χαστούκι όλο το συνεργείο και ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Αλέκος Σακελλάριος πότε θα συνέλθει ο Βέγγος από το χαστούκι. Με τη συναίνεση του Βέγγου τα χαστούκια έπρεπε να είναι αληθινά. Στο μεταξύ η ώρα περνούσε και η σκηνή δεν τέλειωνε. Άσε που αρχίσαμε να μακιγιάρουμε το Θανάση γιατί το μάγουλό του είχε κατακοκκινίσει από τα χαστούκια. Δεν θα το πιστέψετε αλλά έτσι με το χαστούκι φάγαμε ολόκληρη ημέρα. Και επιτέλους ένα από τα χαστούκια ήταν πετυχημένο”.

Μπορεί να σας αρέσουν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απίστευτο! Με παραβάν και καρέκλες χωρίζουν τους ασθενείς κορωνοϊού από τα επείγοντα περιστατικά στα νοσοκομεία Αττικόν και Ρίου!(φωτορεπορτάζ)

Συγκλονίζουν οι τριτοκοσμικές εικόνες με τα παραβάν και τις καρέκλες που βάζουν ως “προστατευόμενο τοίχο” ανάμεσα σε ασθενείς…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απογοήτευση στη Πιερία μετά τα περιοριστικά μέτρα – Τις “πληγές” τους μετρούν οι επιχειρηματίες

Απογοητευμένοι οι επιχειρηματίες της Πιερίας μετά την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να επεκτείνει τα μέτρα αυξημένης…