Παππάς: Απαραίτητη η μείωση των πλεονασμάτων ώστε να επανακάμψει η αγορά

Την πεποίθησή του ότι είναι απαραίτητη η μείωση των πλεονασμάτων, ώστε να ελαφρυνθούν οι επαγγελματίες και να επανακάμψει η αγορά» εξέφρασε ο τομεάρχης Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς σε συνάντηση που είχε με τα διοικητικά συμβούλια του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Δράμας, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Ξάνθη και Δράμα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν τον προβληματισμό και την αγωνία τους για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο τους, με κυριότερα στοιχεία αυτής την πτώση του τζίρου το τελευταίο τετράμηνο του 2019 (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος), στη χειρότερη επίδοση της 10ετιας, την αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών που δρομολογεί η Ν.Δ. και το σχέδιο Ηρακλής.

Όπως τόνισε ο Νίκος Παππάς, «οι άνθρωποι της αγοράς βιώνουν ήδη τα αποτελέσματα της απάτης της Ν.Δ.» για να συμπληρώσει ότι «γίνεται επίκαιρο και πάλι το αίτημα για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, που ο Αλέξης Τσίπρας είχε δρομολογήσει αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης “επέστρεψε” στους εταίρους, ώστε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει τη μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 50% και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχεδιάσει» .

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Καρβούνης.